Faptă bună pentru un colegiu din București care formează mecanici auto. Elevii au primit mașini noi

06 dec. 2022
644 afișări
Faptă bună pentru un colegiu din București care formează mecanici auto. Elevii au primit mașini noi
FOTO: Agerpres

După 20 de ani în care au făcut practică pe mașini uzate și depășite moral, elevii de la Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân au primit autoturisme noi. Fapta bună aparține administrației locale a Sectorului 1 care a finanțat achiziția de mașini.

”Am găsit o situație inacceptabilă la Colegiul Tehnic “Mircea cel Bătrân”. De aproape două decenii, elevii acestei unități de învățământ specializată în formarea de mecanici auto, tehnicieni transporturi și tehnicieni pentru întreținere și reparații făceau orele de practică pe autoturisme învechite și depășite moral.

Pentru că nu poți să devii un specialist al viitorului învâțând meserie pe echipamente ale trecutului, care trebuiau de mult timp casate, Primăria Sectorului 1 a finanțat achiziționarea de autoturisme moderne și fiabile. Elevii au făcut în această săptămână primele teste. Avem nevoie de profesioniști în toate domeniile, iar școlile tehnice nu mai trebuie să fie Cenușăreasa învățământului. ”, a spus Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Administrația locală are obligația de a finanța infrastructura școlară, însă poate interveni, opțional, în proiectele școlare prin finanțarea de burse pentru elevi sau de programe de afterschool.

Îți mai recomandăm și:

Cookies