„Fantoma de la Operă” se întoarce la București, direct de pe Broadway. Premierea spectacolului va avea loc la finalul lui martie, la Opera Națională

15 mart. 2023
513 Afișari
„Fantoma de la Operă” se întoarce la București, direct de pe Broadway. Premierea spectacolului va avea loc la finalul lui martie, la Opera Națională
„Fantoma de la Operă” se întoarce la București, direct de pe Broadway. Premierea spectacolului va avea loc la finalul lui martie, la Opera Națională. Sursa foto: Facebook/ Opera Națională București

Musicalul „Fantoma de la Operă” se va juca la finalul lunii martie, pe scena Operei Naționale din București.

„Fantoma de la Operă” , de Andrew Lloyd Webber, este cel mai longeviv musical de pe Broadway.

Acesta va avea ultima reprezentație la New York, la 35 de ani de când se joacă.

„Fantoma de la Operă”, sold-out în primele 10 ore

Conform unui comunicat, spectacolul a primit un interes deosebit din partea publicului. Primele trei reprezentații ale musicalului au fost sold-out în primele 10 ore de la punerea în vânzare a biletelor.

Premierea pe scena Operei Naționale București va avea loc pe 31 martie, de la ora 18:30.

Următoarele două reprezentații sunt programate pe 1 și 2 aprilie, de la aceeași oră.

„Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber este considerată ca fiind una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, dar și cea mai costisitoare la nivel mondial.

Echipa de producție care va pune piesa în scenă la ONB este formată din:

  • Regizor- Răzvan Ioan Dincă
  • Dirijor- Daniel Jinga
  • Scenografie, decor și costume- Gary McCann
  • Coregraf- Violeta Dincă
  • Regizor secund- Raluca Popa
  • Asistenți coregrafi- Florin Tănase și Alexandra Gavrilescu
  • Asistent scenograf- Gabriella Ingram
  • Traducerea și adaptarea- Ernest Fazekas
  • Lighting designer- Bogumił Palewicz
  • Sound designer- Kamil Biedrzycki

La realizarea producției operei bucureștene se lucrează cu echipe mixte de pe Broadway și de la London West End Theatre, nivelul artistic fiind asimilat cu cel newyorkez.

Inspirat de celebrul roman cu același nume al lui Gaston Leroux, spectacolul va oferi publicului o experiență unică, cu muzică emoționantă, efecte speciale, decoruri spectaculoase și joc actoricesc de excepție.

Spectatorii vor fi martorii unei povești captivante despre dragoste, gelozie și mister, desfășurată în lumea muzicală a Parisului din secolul al XIX-lea și transpusă în Bucureștiul zilelor noastre.

Opera bucureșteană își propune propune prin intermediul acestei producții extinderea publicului fidel, deschizându-se unei categorii cât mai ample de spectatori.

Alte 5 reprezentații ale musicalului vor avea loc în luna mai

În data de 14 martie 2023 au fost puse la vânzare bilete pentru reprezentațiile din luna mai, respectiv 10, 11, 12, 13 și 14 mai pe site-ul http://tickets.operanb.ro/ și la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Având premierea în anul 1986, „Fantoma de la Operă” a devenit una dintre cele mai apreciate producții din istorie, fiind jucată în întreaga lume.

Spectacolul este cunoscut pentru muzica sa, decorurile, regia, cât și povestea captivantă.

Povestea se concentrează pe un personaj misterios numit Fantoma, care locuiește în subsolul Teatrului de Operă din Paris. Fantoma se îndrăgostește de o tânără soprană, numită Christine, oferindu-i ajutorul pentru a-i îmbunătăți performanța artistică.

Însă, în momentul în care Christine începe să cunoască succesul, personajul Fantoma devine posesiv și chiar periculos.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards și trei Outer Critic Circle Awards.

Te-ar putea interesa și:

Cookies