Fantasticul food truck filipinez de la Muncii. MaPa Asian Fusion va cuceri Bucureștiul

susținut de
17 oct. 2025
4861 afișări
Fantasticul food truck filipinez de la Muncii. MaPa Asian Fusion va cuceri Bucureștiul
Fantasticul food fruck filipinez de la Muncii. MaPa Asian Fusion va cuceri Bucureștiul

Îmi doresc ca în viața asta să ajung în Filipine? Da. Am bani s-ajung în Filipine? Nu, și nici n-o să am. Dar măcar am descoperit MaPa Asian Fusion, un food truck din zona Muncii, unde se gătesc preparate tradiționale filipineze și e doar o chestiune de timp până când oamenii ăștia vor cuceri Bucureștiul cu bucătăria lor.

Eu așa sper pentru că mi-au dat lumea peste cap într-o duminică banală de la care n-aveam mari așteptări. MaPa Asian Fusion e un food truck amplasat în curtea clubului/terasei Njoy, de pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 222. Genul de loc pentru care mă bat singur pe umăr că pot scrie despre el și pe care, fără îndoială, îl voi trece în Top 10 destinații gastronomice bucureștene pentru anul 2025.

Salut! Eu sunt Dragoș și, săptămânal, scriu despre mâncare. Încerc să descopăr gusturi noi în București, bodegi cu de-ale gurii cărora merită să le trecem pragul. Prietenii îmi mai spun „Mafalda de sub Pietricica”, iar eu prevăd că destinația de astăzi va cuceri Bucureștiul. Poate nu astăzi, poate nu anul acesta, dar o va face într-un viitor apropiat. Le trebuie o garsonieră mai mare, undeva, oriunde în Capitală.

Duminică, pe o vreme superbă, aterizez în curtea Njoy unde se desfășoară un târg de haine, iar pe partea stângă zac două bucătării pe roți: MaPa Asian Fusion și încă una cu burgeri. E abia ora 12 și doar eu și Albinuțele Glovo dăm târcoale locului. Sunt în picioare de șase ore deja și am o foame de lup. Între timp, încerc să fiu deștept și o-ntreb pe doamna de la MaPa:

– What does MaPa mean in the Philipines?

– It’s just Mama and Papa. MaPa.

Deseori, îmi permit să fiu prost sau curios, sau ambele, după caz. Sunt genul ăla de român care pune întrebări atunci când nu înțelege ceva, și iaca așa că am aflat ceva esențial: e mâncare făcută de mama și tata din Filipine.

Albinuțele Glovo culegând nectar tropical de la MaPa Asian Fusion
Lomi de la MaPa

Meniu Mapa Asian Fusion

Meniul e afișat modest, lipit pe food truck (pentru meniul complet, scanezi QR-ul). Am mers acolo fără să știu nimic despre bucătăria filipineză și mi-atrage atenția preparatul Adobo, dar stai! Cu coada ochiului zăresc un polonic ce pitrocește un fel de supă groasă, galbenă. Mă dau bătut și întreb:

– Ce-mi recomandați și mie ca primă experiență filipineză? Ce ciorbă e aia de-acolo?

– Ciorba se numește Lomi. Îți recomand pentru început Lomi, apoi Adobo și niște desert pe care nu-l avem trecut în meniu: rice cake.

– Păi și Sisig ăsta ce e?

– E unul dintre cele mai celebre preparate filipineze, cu urechi de porc, ficat de pui, dar mergi pe mâna mea acum. Îți iei tu data viitoare Sisig.

Interior – Exterior MaPa

Mai mult exterior, fiind un food truck în curtea Njoy. Am mai fost la Njoy acum vreo lună, la un concert Partizan. Nu m-a dat pe spate clubul per se, dar curtea e tare spațioasă și organizează tot felul de evenimente. Deci nu te aștepta la farfurii simandicoase, tacâmuri și alte sclifoseli. Vii, comanzi, te așezi la masă și balotezi din recipientul ăla de plastic până zici piua.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine la MaPa Asian Fusion

Lomi Batangas | 40 lei

Supa lor celebră, Lomi Batangas. Sună exotic, a supererou mexican și pare că știi limbi străine când pronunți LOMI BATANGAS. Lomi e ceva între un ramen și o supă românească de pui, densă, dar nu te gândi că e o explozie de arome. Tăiței foarte groși (par artizanali, făcuți în casă, mă rog, în cașcarabeta lor pe roți), scufundați într-o supă groasă, galbenă și mătăsoasă în care găsești bucățele de porc (unele crocante, aproape umami), ficat de pui, niște ceapă verde și un ou fiert moale tăiat pe jumate. Plus niște condimente specifice. E consistentă, bogată și complet nepretențioasă. Am savurat-o până la ultima picătură. Așez Lomi la loc de cinste, lângă Pho-ul de la Pho Bar, pentru zilele mohorâte în care vreau să mă delectez cu ceva bun în confortul propriei case. De altfel, filipinezii îi spun Lomi-ului „a hug in a bowl”, iar eu zic că e exact asta: e ca o îmbrățișare caldă a unui om drag după o zi lungă de hămălit. 9/10 de la mine.

Pork Adobo | 38 lei

Adobo e, practic, mâncarea națională a filipinezilor, un fel de tocăniță făcută din porc, oțet, sos de soia, usturoi și dafin. Simplu și cu personalitate. Carnea de porc este gătită perfect, cu o cantitate mică de slănină atașată, cât să te mângâie pe gâtlej. Și acum magia: sosul. Sosul e gros, întunecat și lipicios, extrem de aromat și perfect sărat. Singurul regret: nu mai am voie pâine, c-aș fi întins în el până la adânci bătrâneți. Alături, un fried rice corect, cu ou, pe care l-am amestecat în sos, ca să fie bine. Și a fost. 10/10. Fără îndoială un preparat senzațional. Data viitoare: Sisig.

Rice cakes | 25 lei (estimativ)

Am pierdut bonul, dar cred că se-nvârte undeva pe la 20-25 de lei. Arată ca niște mini-pandișpane, iar gustul e undeva între o budincă și o prăjitură cu cremă pe bază de ou. Textura e moale, puțin elastică, iar dulcele e discret, nu de cofetărie de duzină. Un desert perfect după tot dezmățul de mai sus.

MaPa nu e un food truck de „fast food”, e un mic manual de cultură gastronomică filipineză tradus în română. Porțiile sunt corecte, gusturile sincere, iar experiența m-a lăsat cu o curiozitate reală pentru o bucătărie pe care altfel n-aș fi descoperit-o. Sper să își găsească un loc doar al lor, fizic, să ne putem bucura pe orice vreme de aceste bucate minunate.

Total: Aprox 100 de lei.
O să mai mănânc aici? R: Da.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies