Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă. Primăria Capitalei le promite bucureștenilor spectacole impresionante de apă și culori

10 mai 2022
1954 Afișari
Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă. Primăria Capitalei le promite bucureștenilor spectacole impresionante de apă și culori
Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă. Primăria Capitalei le promite bucureștenilor spectacole impresionante de apă și culori. Sursa foto: Agerpres/ Arhiva

Fântânile Urbane din Piața Unirii, ce reprezintă un punct de atracție din București, se redeschid sâmbătă, după mai bine de doi ani de pauză. Vizitatorii se pot bucura de show-uri multimedia impresionante până la toamnă.

Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă

Începând de sâmbătă, 14 mai 2022, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piața Unirii vor prinde „viață”. Bucureștenii și turiștii vor avea parte de show-uri multimedia, ce vor rula de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie.

Show-urile au teme variate, iar melodiile vor completa jocul de apă și de lumini. În iunie și iulie, spectacolele vor începe la ora 21:30, în luna august vor începe la ora 21:00, iar în toamnă vor începe la ora 20:00.

Spectacolele au o durată de aproximativ 45 de minute. Accesul publicului este GRATUIT.

Fântânile au fost reabilitate prin investiții ale Apa Nova, furnizorul de apă și servicii de canalizare al Capitalei și se redeschid cu sprijinul PMB (Primăria Municipiului București).

„Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani de pauză”, a declarat Directorul General Apa Nova, Mădălin Mihailovici, potrivit antena3.ro.

Primăria Capitalei le promite bucureștenilor spectacole impresionante de apă și culori

Fântânile au fost redeschise în anul 2018, după un proces amplu de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu PMB. Astfel, ele au devenit rapid un punct important de atracție din București.

Fântânile urbane din Capitală sunt primele din Europa care beneficiază atât de echipamente, cât și de tehnologie de ultimă generație. În ceea ce privește capitolul de divertisment cu apă, mai multe elemente sunt unice la nivel european. Sistemul monitorizat este complet digital și permite, acum, controlul de la distanță a oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Un alt lucru important pentru bucureșteni și turiști: în perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, între orele 19:30 – 23:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele alăturate.

Cookies