Fântânile arteziene funcționează în parcurile din Sectorul 1, a anunțat ADP. În zilele toride, devin oaze de liniște pentru bucureșteni

27 mai 2023
274 Afișari
Fântânile arteziene funcționează în parcurile din Sectorul 1, a anunțat ADP. În zilele toride, devin oaze de liniște pentru bucureșteni
Fântânile arteziene funcționează în parcurile din Sectorul 1, a anunțat ADP. În zilele toride, devin oaze de liniște pentru bucureșteni. Sursa foto: Facebook - ADP Sector 1

Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 a transmis că fântânile arteziene funcționează în parcurile din sector. Bucureștenii sunt invitați să-și petreacă timpul liber în natură unde pot admira și frumoasele fântâni.

Fântânile arteziene din Sectorul 1 funcționează în mai multe parcuri

Fântânile arteziene oferă un farmec aparte peisajului în care sunt montate unde bucureștenii se pot bucura de sunetul relaxant al apei:

Fântânile arteziene aduc un farmec aparte peisajului în care sunt amplasate. Sunetul apei curgătoare transmite un efect relaxant, îmbunătățește starea de spirit și oferă energie pozitivă. Pe lângă rolul decorativ, fântânile arteziene creează oaze de liniște și relaxare, a transmis Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 pe pagina de Facebook.

În zilele toride de vară, fântânile arteziene aduc un alt avantaj, acela că oferă un aer mai proaspăt și mai răcoros:

Un alt avantaj al fântânii arteziene este un aer mai proaspăt și mai răcoros. Prezența apei facilitează păstrarea unei temperaturi mai scăzute în timpul sezonului cald și favorizează o umiditate optimă, păstrând o atmosferă curată și benefică pentru organismul uman.

Acestea pot fi admirate de locuitorii din Sectorul 1 în următoarele parcuri:

  • Bazilescu,
  • Kiseleff,
  • Eva,
  • Regina Maria,
  • Piața Amzei,
  • Izbiceni,
  • Maica Teofana.

Două rațe s-au scăldat în apele tulburi dintr-o fântână arteziană

În fântâna arteziană din Parcul Central din Piața Sudului, două rațe care au zburat tocmai din Delta Văcărești, s-au bălăcit în apa tulbure din frumoasa piesă de decor stradal.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, nu a ezitat să le fotografieze pentru a împărtăși imaginile cu publicul de pe pagina sa de Facebook.

Fântâna arteziană din Parcul Central, de la Piața Sudului, a devenit punct de atracție nu doar pentru trecători, ci și pentru rațele sălbatice din Delta Văcărești. 🦆🦆

Frumoasele înaripate ”au fugit” de acasă pentru a-și etala coloritul penelor în fața copiilor și părinților, care aleg să se relaxeze în acest minunat spațiu amenajat, a transmis pe pagina de Facebook primarul.

Rățuștele pot fi admirate în toate parcurile din București care au în incinta lor lacuri. Multe dintre acestea au fost văzute în Parcul Carol, Parcul IOR, Grădina Botanică (care, apropo, este înflorită toată și plină de mireasmă), dar și pe Dâmbovița, iar bucureștenii le-au răsfățat aruncându-le bucăți de pâine.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies