Fântâni arteziene lăsate în paragină, cu gunoaie în loc de apă. Ce promit autoritățile FOTO-VIDEO

de:
24 aug. 2015
40 afișări
Fântâni arteziene lăsate în paragină, cu gunoaie în loc de apă. Ce promit autoritățile FOTO-VIDEO

Bucureștenii care aleg Parcul Tineretului pentru a se relaxa au parte de o infrastructură pietonală dezafectată, troutuarele fiind, în cea mai mare parte, stricate. 

Acest lucru ar putea fi umbrit de piesele de decor din zonă. Dacă ar funcționa, pentru că și fântânile arteziene din Parcul Tineretului, spre exemplu, au un aspect dezolant, fiind lăsate în paragină de autorități.

Scoase din funcțiune de aproape doi ani, în toamna anului 2013, acestea se află într-o stare avansată de degradare, fiind pline de gunoaie, moloz și buruieni.

Cu toate acestea, reprezentanții Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București vin cu promisiuni, dând asigurări că fântânile vor fi repuse în funcțiune până la finalul anului.

Aflate chiar pe una dintre principalele alei de promenadă din parc, fântânile strică imaginea întregii zone. Locul apei care ar trebui să facă deliciul vizitatorilor parcului este luat de un peisaj specific unor ruine. 

CITEȘTE ȘI: Lacul Morii, soartă tragică. Ce se întâmplă cu cel mai mare lac al Capitalei. GALERIE FOTO-VIDEO

Acestea pornesc de la intrarea în Parcul Tineretului, cunoscută drept intrarea Șincai, continuând de-a lungul aleii spre podul peste Lacul Tineretului, care face legătura dintre alee și Sala Polivalentă. 

În acest stadiu se află atât fântânile arteziene care se desfășoară de-a lungul aleii mai sus menționate, cât și fântâna circulară, localizată pe partea dreapta a aleii, pe sensul de mers spre pod.

Click pe imagine pentru mărire.

FÂNTÂNILE DIN CARE ȚÂȘNEȘTE NEPĂSAREA

Cândva una dintre principalele atracții ale parcului, fântânile arteziene din Parcul Tineretului sunt astăzi ruine. Pereții acestora se află într-o puternică degradare.

Cea mai mare parte a fântânilor au plăcile căzute și finisajele distruse de trecerea timpului și de lipsa reparațiilor. 

CITEȘTE ȘI: Stradă din buricul Bucureștiului, aspect de Evul Mediu, cu piatră de râu, pământ și șobolani. GALERIE FOTO

Totodată, în jurul fântânii circulare, infrastructura pietonală este deteriorată, oamenii fiind nevoiți să ocoloească guri de canal lăsate aproape descoperite. 

Și buruienile reprezintă o problemă. Acestea nu și-au făcut apariția doar în exteriorul obiectivelor, pe suprafața trotuarelor, ci și în interiorul fântânilor. 

De când au fost scoase din funcțiune, nu s-au executat lucrări de conservare a exteriorului fântânilor, instalațiile acestora fiind, în cea mai mare parte, ruginite. 

GUNOAIELE, ELEMENTE DE DECOR

Din cauza faptului că nu funcționează, fântânile au devenit adevărate coșuri de gunoi.

CITEȘTE ȘI: Teren din Parcul Herăstrău, înstrăinat de ALPAB pentru o perioadă de 15 ani

Fântânile care se desfășoară de-a lungul aleii principale sunt pline de peturi de plastic, pungi și chiar mături. Toate se găsesc în interiorul acestora, printre bucățile de tencuială și plăcile căzute din pereții fântânilor.

Nici fântâna circulară nu este ferită de gunoaie. Și în cazul acesteia, deșeurile fac parte din decorul obiectivului, spun oamenii: „Vin aproape zilnic pe aici. Până de curând, băiatul îmi tot spunea să-l duc să vadă fântânile. Îl duc la cele din Orășelul Copiilor, aici nu are ce vedea, în afară de gunoaie”, ne-a spus o bucureșteancă.   

AUTORITĂȚILE VIN CU PROMISIUNI

Într-un răspuns la solicitarea B365.ro, reprezentanții Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), în a căror administrare se află fântânile arteziene din Parcul Tineretului, promit că acestea vor fi reabilitate.

„Există planuri privind lucrările de reparații, procedura de achiziție pentru acestea este în curs de desfășurare”, se arată în răspunsul ALPAB.

Totodată, autoritățile dau asigurări că bucureștenii se vor putea bucura de fântâni chiar din acest an: „Fântânile vor fi repuse în funcțiune până la sfârșitul lunii octombrie a anului curent”, au mai adăugat reprezentanții ALPAB pentru B365.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum arată celulele în care erau aduși suspecții arestați preventiv în București GALERIE FOTO 

Cookies