ESENTIAL

Fântâni arteziene cu capete de leu în faţa Palatului Victoria

Fântânile de pe faţada principală a Palatului Victoria vor fi alcătuite din două bazine, alimentate fiecare de la câte trei guri de leu, şi vor avea rolul de a susţine „volumetria basoreliefurilor”, au comunicat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care derulează proiectul.

Conform acestora, până în prezent au fost efectuate toate lucrările de consolidare a sediului Guvernului, reprezentând prima etapă a întregului proiect, la acest moment fiind în curs de executare lucrările de refacere a hidroizolaţiei la terasă şi a placajelor. Termenul de finalizare a lucrărilor din această etapă este sfârşitul lunii decembrie 2011.

Pentru etapa a doua a proiectului, de intervenţii la zonele neafectate de consolidarea palatului, a fost avizat studiul de fezabilitate privind modernizarea, amenajarea şi restaurarea clădirii şi este în curs promovarea unei hotărâri de guvern privind indicatorii tehnico-economici. După aprobarea indicatorilor va începe contractarea celorlalte faze de proiectare, respectiv proiectul tehnic şi detaliile de execuţie.

„În funcţie de posibilităţile de finanţare, estimăm că elaborarea proiectului va fi realizată până la sfârşitul semestrului I al anului 2012, urmând ca tot în anul 2012 să fie derulată licitaţia pentru execuţia lucrărilor”, transmite RA-APPS.

Suma cheltuită până în prezent pentru consolidare şi lucrările de amenajare aferente se ridică la 38,3 milioane lei, urmând ca pentru finalizarea acestor lucrări să mai fie cheltuite alte 17,3 milioane lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button