BAZAR

Fântâna de la Universitate nu va mai fi demolată

„În urma discuţiilor care au avut loc în legătură cu înlocuirea fântânii, s-a constatat că aceasta este un simbol pentru bucureşteni, iar Primăria Capitalei respectă opinia bucureştenilor. Astfel, primarul general al Capitalei a hotărât să păstreze fântâna”, a spus Carmen Dincă, citată de RL

Oricum, demolarea fântânii de la Universitate nu putea avea loc fără un aviz al Ministerului Culturii, după cum arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat pentru B365.ro. 

În zonă vor mai fi executate doar lucrările pentru înlocuirea actualului pavaj de beton cu unul de granit, mai rezistent. De asemenea, vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi rastele pentru biciclete. Totodată, vor mai fi plantaţi copaci.

Primăria Capitalei a anunţat, în cursul lunii iunie, un proiect pentru reamenajarea zonei de lângă fântâna de la Universitate care prevedea, pe lângă schimbarea pavajului actual, şi înlocuirea artezianei cu una nouă, „săltătoare”. 

Intenţia municipalităţii de a înlocui fântâna a stârnit nemulţumirea mai multor bucureşteni şi a unor organizaţii non-guvernamentale, care consideră că aceasta este un simbol al municipiului şi că are valoare memorială.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button