ARHIVA B365

Fan dinamovist de 18 ani, mort la derby-ul cu Steaua. Serviciul Omoruri a deschis dosar penal

La nivelul Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul Omoruri, sub cordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-au sesizat, fiind deschis un dosar penal în care se investighează fapta de omor.

În cauză a fost începută urmărirea penală in rem pentru omor. Încă de miercuri seară, poliţiştii de la Serviciul Omoruri au început audierile. Totodată, anchetatorii încearcă identificarea presupusului autor şi caută imagini care ar fi putut fi surprinse de camerele de supraveghere astfel încât să întocmească un portret-robot al atacatorului, au declarat, potrivit Mediafax, oficiali din Poliţia Capitalei.

Un suporter în vârstă de 18 de ani al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti a fost ucis după derby-ul cu Steaua Bucureşti, de sâmbătă, din etapa a 5-a din Liga 1. Fanul dinamovist ar fi fost lovit cu o sticlă în cap de către un susţinător al formaţiei rivale.

Adrian Daniel Matei, din Bucureşti, şi-a pierdut viaţa, miercuri, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, acolo unde se afla în comă după ce sâmbătă a fost victima unui atac violent. Potrivit medicilor, tânărul a suferit un hematom cerebral sever.

Adrian Daniel Matei era jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny.

Era un băiat foarte cuminte, educat şi liniştit. Avea această pasiune pentru fotbal, mergea la fiecare meci. Antrenorul său mi-a spus că el a încercat să aplaneze un conflict doar„, a declarat antrenoarea de hochei pe iarbă Ana Litvinchevici, pentru ProSport.

Dinamo Bucureşti a oferit un punct de vedere ca urmare a tragicului eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Dănciulescu. „Clubul Dinamo este şocat că în România acestor zile astfel de drame pot avea loc. Ne exprimăm întreaga compasiune şi sincerele noastre condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Cerem cu fermitate autorităţilor statului să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate! Suntem şocaţi că încă se mai pot produce astfel de drame şi că unele subspecii umane sunt capabile de astfel de fapte”.

Rudele suporterului dinamovist, care a murit în spital după bătaia cruntă pe care a primit-o după meciul cu Steaua, au venit să ridice trupul de la morgă. Adrian Daniel Matei îşi dedicase copilăria sportului şi la 18 ani îşi împărţea timpul între şcoală, orele de antrenament la hochei pe iarbă şi meciurile echipei pe care o iubea: Dinamo. 

„La prima operaţie au spus că nu sunt şanse, au zis că mai fac o intervenţie că apăruse din nou hematomul la cap”, a declarat tatăl său, potrivit romaniatv.net.

„Buburuza”, aşa cum era cunoscut Adrian în cercul de prieteni, a murit, miercuri, în spital. Tatăl şi bunicul au venit să ridice trupul de la morgă. Cu ochii în lacrimi, cei doi cer ca vinovaţii să stea în închisoare pe viaţă.

Adrian mergea la toate meciurile de acasă ale echipei sale de suflet, dar pleca şi în deplasări, acolo unde juca Dinamo. Era cunoscut de cei de la Peluza Cătălin Hâldan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button