Familia românului răpit în Burkina Faso: Statul să PLĂTEASCĂ răscumpărarea cerută!

de:
31 aug. 2015
0 Afișari
Familia românului răpit în Burkina Faso: Statul să PLĂTEASCĂ răscumpărarea cerută!

Solicitarea părinților lui Gherguț vine după ce aceștia au văzut o înregistrare cu acesta, publicată pe YouTube de către răpitorii bărbatului, potrivit romaniatv.net.

În înregistrarea făcută publică de jihadiști, Iulian Gherguţ face apel la familia sa, directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat. Video-ul  Sâmbătă cu românul răpit în Burkina Faso, o înregistrare filmată pe 18 august, a fost publicată pe 29 august.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administraţia Prezidenţială), constituită conform „Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României”, aprobată de ședința CSAT din 3 iulie 2013, a luat notă de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ, informează MAE într-un comunicat de presă. 

 

 

Cookies