Familia Regală a României: acțiunile publice desfășurate anul acesta, în București

29 dec. 2020
29 Afișari
Familia Regală a României: acțiunile publice desfășurate anul acesta, în București

Familia Regală a României a efectuat, în 2020, un număr de 92 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice şi artistice, precum și alte 12 vizite în localităţi din ţară şi cinci vizite în străinătate, potrivit unui comunicat al Casei Regale transmis, luni, Agerpres.

Printre activităţile Familiei Regale se mai regăsesc 44 de mesaje video ale Custodelui Coroanei şi principelui Radu adresate societăţii româneşti pe teme legate de COVID-19, Crucea Roşie, Fundaţia Regală Margareta a României şi aspecte privitoare la situaţia specială în care s-a găsit societatea românească în anul 2020, şi 39 de mesaje scrise, transmise de Majestatea Sa Margareta unor înalţi demnitari ai lumii şi unor instituţii şi organizaţii din ţară, în condiţiile izolării cauzate de COVID-19.

În acest an, Custodele Coroanei Române a susţinut trei discursuri pe teme legate de România, Uniunea Europeană şi NATO la Comunitatea Democraţiilor din Varşovia, la Colocviul Women Leadership (desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale la Varşovia) şi la Seara Regală pentru Corpul Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a fost aleasă cea mai importantă personalitate feminină din România (Forbes România 2020) și în acest an.

Comunicatul de presă arată că toate vizitele şi toate evenimentele de la reşedinţele regale au fost acoperite financiar din fondurile Majestăţii Sale Custodele Coroanei, potrivit Agerpres.

Începând de la prima vizită NATO a Regelui Mihai I în martie 1997, Familia Regală a avut: 11.102 activităţi publice în ţară şi în afara ei, 358 de vizite oficiale sau publice în străinătate, 180 de întâlniri cu şefi de stat sau parlament din lume (129 în străinătate şi 51 la Bucureşti).

Cookies