Familia lui Gigină vrea ca administratorul drumului şi cel al firmei de gaz să fie pedepsiţi

de:
20 sept. 2016
1 Afișari
Familia lui Gigină vrea ca administratorul drumului şi cel al firmei de gaz să fie pedepsiţi

Suntem în faţa unor cereri ale DNA tot pe principiile Constituţiei. Adică accesul liber la justiţie este sub orice formă neîngrădit. Dacă am un text care spune că accesul la justiţie este neîngrădit, iar un parlamentar pentru o infracţiune flagrantă poate fi cercetat chiar şi în afara votului, care este diferenţa pentru ca un parlamentar să nu poată fi cercetat de instanţă. Nu mă refer la domnul Oprea, ci în general. De ce nu poate fi cercetat pentru stabilirea nevinovăţiei acestui parlamentar în raport cu orice cetăţean al României. (…) Familiei îi rămâne, după acest vot, să ducă dosarul mai departe pe considerentele că DNA, până la urma, va face lumina probatorie sub aspectul faptelor domnului Oprea. Nu este o declaraţie de incriminare a domnului Oprea şi nu ne dorim sub nicio formă să arătam cu degetul. Dar, în mod evident, ne vom lupta cu tărie ca administratorul drumului şi administratorul firmei de gaz să fie traşi la răspundere. Opinia părinţilor lui Bogdan Gigină merge, oarecum, în direcţia că nu doar domnul Oprea este vinovat, ci şi patronii firmei de gaz şi cei care erau responsabili cu coloana oficială”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, potrivit Mediafax.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Bogdan Gigină a murit la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea. Poliţistul se afla în timpul serviciului, făcând parte din coloana oficială a ministrului de atunci, Gabriel Oprea.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

Cookies