Familia Lebedescu din Titan, la plimbare pe lacul din Parcul IOR. Probabil cea mai frumoasă imagine de toamnă din București

30 oct. 2023
223 Afișari
Familia Lebedescu din Titan, la plimbare pe lacul din Parcul IOR. Probabil cea mai frumoasă imagine de toamnă din București
Familia Lebedescu din Titan, la plimbare pe lacul din Parcul IOR. Probabil cea mai frumoasă imagine de toamnă din București | Sursa foto: Prietenii Parcului IOR/FB

Parcul IOR – așa cum îi spunem, de fapt, aproape toți, Parcul Alexandru Ioan Cuza – așa cum se numește, de fapt, de mai mulți ani, este plămânul verde și rănit al Bucureștiului și al Sectorului 3. Aici, în fiecare zi, indiferent de anotimp, bucureștenii îl animă cu prezența lor. Tot aici, locuitorii de drept ai parcului, animalele (rațe, lebede, broaște țestoase, păsări de tot felul etc.), îi încântă pe vizitatori cu… felul lor simplu de a fi, iar printre vedetele principale ale locului se numără familia de lebede.

Familia Lebedescu, la plimbare pe lacul din Parcul IOR

Familia de lebede pe care o vedeți în imagine se numără printre vedetele Parcului IOR. În frunte cu tata-lebădă și mama-lebădă, cei trei pui, după cum se observă din penajul lor încă puțin gri, s-au aliniat pe luciul apei „ca la armată”, așa cum sugerează un bucureștean printre comentariile lăsate la postarea de pe grupul de Facebook „Prietenii Parcului IOR”.

Printre culorile toamnei care se reflectă pe suprafața apei, Familia Lebedescu fură toată atenția celor care aleg să se bucure de ultimele raze de soare din parc.

Sursa foto: Facebook - Prietenii Parcului IOR/C. Ionescu
Sursa foto: Facebook – Prietenii Parcului IOR/C. Ionescu

Stând pe băncile de pe malul lacului, lebedele pot fi observate și admirate cu ușurință, și, cel mai important, fotografiate. Sunt printre cele mai fotogenice animale de aici!

Pe locul doi, detronate de frumoasele păsări albe cu gâturi lungi, se află rățuștele, rățoii și bobocii. Chiar dacă sunt puțin mai „rușionase” în fața camerei, se bucură de admirația vizitatorilor.

Parcul IOR este casa multor specii de păsări, iar ornitologii îl consideră un spațiu de birdwatching ideal pentru pasionați. Aici se afllă rațe mari, lișițe, găinușe de baltă, cormorani mari, pescăruși, dar și stârci de noapte, conform sor.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies