Familia copilului omorât de maidanezi, ameninţată de iubitorii de animale

de:
11 sept. 2013
0 Afișari
Familia copilului omorât de maidanezi, ameninţată de iubitorii de animale

Valentin Anghel, tatăl lui Ionuţ, copilul care a fost ucis de câini, a declarat la România TV că familia sa a primit mai multe ameninţări din partea iubitorilor de animale pentru că a luat parte la protestele organizate în Bucureşti la care se cerea strângerea câinilor maidanezi de pe străzi.

„Am primit (ameninţări n.r.) şi probabil că o să mai primim din ce in ce mai multe”, a spus tatăl lui Ionuţ, citat de rtv.net.Acesta a menţionat că ştie cine sunt persoanele care i-au ameninţă, mai ales că multe dintre acestea şi-au exprimat nemulţurile şi au transmis mesajele pe reţeaua de socializare Facebook.

Mai mult, Valentin Anghel a precizat că: „Noi ca familie nu am cerut neapărat să fie alinată durerea noastră, ci şi durerea altora”. „Legea nu e pentru eutanasiere, e o lege care permite adopţia. Cei care au iubit sau iubesc copiii probabil că sunt solidari. Noi ca naţie sper că vrem să avem copii, nu câini. Un animal care e în stradă, plin de boli, neîngrijit nu e un animal iubit, un câine iubit îl iei şi îl îngrijeşti, nu îl laşi pe stradă”, a adăugat tatăl copilului ucis.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, Legea privind câinii fără stăpân cu 266 voturi pentru, 23 contra și 20 de abțineri, care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi. Detalii, aici. 

Cookies