ARHIVA B365

Familia Aurei Ion dezminte că ar fi luat parte la un experiment în zăpadă, în Munţii Apuseni

La doi ani de la tragedia din Munții Apuseni, moții nu au uitat clipele contracronometru în care s-au zbătut să găsească avionul prăbușit în munți. Salvatorii spun că din 2014 încoace multe s-au schimbat în zonă, însă ceea ce nu vor uita niciodată este gestul pe care familia studentei Aura Ion l-a făcut la locul accidentului. „Părinții și fratele ei s-au dezbrăcat și s-au întins pe jos, în locul în care am găsit-o pe Aura, și au vrut să vadă cât rezistă în frig. Nu au putut sta mai mult de 20 de minute”, susţinea recent cotidianul Libertatea.

În replică, familia Aurei Ion spune prin intermediul unui avocat că nu ar fi adevărat faptul că au participat la acest experiment şi că, cel puţin tatăl fetei, nici nu ar fi fost vreodată la locul accidentului din munţi. 

Familia tinerei a adaugat ca „niciun membru al familiei noastre nu a mers in Muntii Apuseni, in perioada februarie 2015 – 22 ianuarie 2016;
* tatal Aurei nu a mers niciodata la locul accidentului;
* in ianuarie 2015, la parastasul de un an, pentru prima data, la locul accidentului, fratele Aurei a ingenunchiat pe zapada, pentru a se ruga;
* niciodata familia nu a adus niciun repros legat de salvarea Aurei, niciunuia dintre localnici;
* momentul descris in articolul publicat nu a avut loc niciodata”.

Rudele Aurei Ion cer reprezentantilor cotidianului Libertatea sa publice pe site inregistrarile cu Gheorghe Trif, unul dintre motii salvatori.

„In aceste conditii, familia solicita ca, daca inregistrarile despre care se face vorbire in articol exista, atunci cotidianul sa le publice in editia imediat urmatoare primirii prezentei si totodata sa difuzeze (pe www.libertatea.ro) si inregistrarea video/audio cu domnul Gheorghe Trif, cand acesta afirma:

‘Ei erau mahniti ca nu le-am salvat fata. Noi am facut tot ce am putut pentru ea, dar era deja moarta cand am ajuns. Si le-am zis sa mearga cu noi ca sa vada cu ochii lor ca fata nu avea cum sa reziste atatea ore in frigul acela, fiind si ranita. Cand am ajuns acolo, parintii si fratele ei s-au dezbracat si s-au intins pe jos, in locul in care am gasit-o pe Aura, si au vrut sa vada cat rezista in frig. Nu au putut sta mai mult de 20 de minute pe jos, dupa care i-am dus repede acasa si i-am incalzit’, cat si imaginile cu parintii Aurei, dezbracati, intinsi in zapada”, se mai arata in documentul citat.

Familia victimei accidentului din Apuseni sustine ca in mod clar aceste inregistrari nu exista si cere retragerea articolului invocat.

„Familia Aureliei ION isi exprima speranta ca, in viitor, inainte de publicarea unui articol care vizeaza familia, cotidianul Libertatea va solicita si punctul de vedere al acesteia si va proceda la verificarea cu atentie a informatiei – aceasta pentru informarea corecta si obiectiva a opiniei publice.

De asemenea, Familia atrage atentia asupra faptului ca, dincolo de lipsa de veridicitate a articolului, acesta patrunde, nepermis, in sfera drepturilor protejate, respectiv dreptul la viata privata”, se mai arata in document.

RAPORTUL OFICIAL despre accidentul aviatic din Apuseni: Motoarele au înghețat, greutate prea mare

Cauza principală accidentului aviatic din Munții Apuseni este înghețarea motoarelor. La traversarea Carpaților Meridionali s-a depus gheață la motoarele aeronavei ceea ce a făcut ca acestea să funcționeze cu intermitențe pentru ca în final să se oprească. Raportul CIAS arată însă că accidentul a fost cauzat și de ” o eroare în managementul misiunii”. Raportul arată faptul că avionul era supraîncărcat, având plinul de kerosen făcut, deși nu era nevoie de așa mult combustibil. iar pasagerii nu erau așezați astfel încât greutatea să fie uniform repartizată. Persoanele de la bord nu purtau centură de siguranță.

Reacția familiei Aurei Ion după raportul privind tragedia din Apuseni: Vom continua demersurile

Familia Aurei Ion a comentat raportul dat publicității de CIAS. Membrii famililei spun că, la data de 20 ianuarie 2014, niciuna dintre instituţiile implicate în eveniment nu a respectat întocmai legile, procedurile, regulamentele în vigoare la acel moment. De asemenea, ei spun că s-a încercat intimidarea avocatului familiei, precum şi destabilizarea activităţii cabinetului acesteia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button