Falșii parcagii din zona Obor, sancționați de Poliția Locală. „Au fost date 38 de amenzi contravenționale”

15 oct. 2022
633 afișări
Falșii parcagii din zona Obor, sancționați de Poliția Locală. „Au fost date 38 de amenzi contravenționale”
Falșii parcagii din zona Obor, sancționați de Poliția Locală. „Au fost date 38 de amenzi contravenționale” / Sursă Foto: Facebook-Poliția Locală Sector 2

Poliția locală a Sectorului 2 a anunțat că falșii parcagii din zona Obor, care profitau de bucureștenii cerând taxe pentru parcare mașinii, au fost amendați.

Falșii parcagii din zona Obor, sancționați de Poliția Locală

Poliția Locala a Sectorului 2 a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că în urma mai multor sesizări făcute de cetățeni, au fost efectuate controale în parcările din zona Obor.

Oamenii au reclamat că mai multe persoane, pretind sume de bani ca și „Taxa de parcare”, cu toate că nu au nici o calitate atribute de administrația publică locală. De teamă că mașinile ar putea fi lovite sau zgâriate, mare parte din cetățeni plătesc respectivele taxe.

Polițiștii transmit că au fost făcute controale zilnic pentru a identifica persoanele care încalcă legea și obțin astfel foloase necuvenite.

Au fost date amenzi în valoare totală de 5.500 lei

Pe parcursul acestei săptămâni, în urma controalelor agenții de poliție au identificat mai multe persoane ce pretindeau că sunt parcagii și cereau bani bucureștenilor. Astfel că, au fost date 38 de amenzi contravenționale.

Iată ce a transmis Poliția Locală s Sectorului 2:

TAXA DE PARCARE – O NOUA SURSĂ DE VENIT

Având în vedere numeroasele sesizări din partea dumneavoastră, pentru persoanele care percep taxa de parcare în zona Obor. Am acționat zilnic în vederea identificării și sancționării acestora.

Doar în această săptămână au fost aplicate un număr de 38 de amenzi contravenționale conform Legii nr. 61/1991 (*republicată și actualizată*), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare totală de 5.500 lei.

Falșii parcagii sunt o problemă extrem de des întâlnită în București. Persoanele ce pretind că sunt angajați ai primăriilor pot fi întâlnite în mare parte dintre parcările publice din oraș, indiferent de sector.

Cookies