Falși surdomuți continuă să înșele bucureștenii. Se plimbă prin parcările centrelor comerciale și le cer oamenilor donații

28 feb. 2023
1675 Afișari
Falși surdomuți continuă să înșele bucureștenii. Se plimbă prin parcările centrelor comerciale și le cer oamenilor donații
Falși surdomuți continuă să înșele bucureștenii. Se plimbă prin parcările centrelor comerciale și le cer oamenilor donații | Sursă foto: Freepik.com

Metoda de înșelătorie a falșilor surdomuți este încă întâlnită în centrele comerciale din București. Un anunț referitor la escrocii din parcări a fost făcut pe Facebook de un bucureștean.

Falși surdomuți continuă să înșele oamenii în centrele comerciale

Un bucureștean le-a transmis oamenilor un avertisment pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. Acesta informează cetățenii că trebuie să fie atenți să nu se păcălească atunci când dau bani sau alte bunuri persoanelor care le cer ajutorul.

Prin parcările centrelor comerciale continuă să umble mai multe persoane ce pretind că au probleme de auz sau de vorbire. Respectivii îi abordează pe cetățeni, cerând donații pentru „organizația de ajutor a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire”.

Iată mesajul transmis pe grupul de Facebook:

Off topic – Metoda de înșelătorie.

Au „reapărut” binefăcătorii prin parcările centrelor comerciale care se prefac ca au deficiente de auz și vorbire și solicită donații pentru o așa-zisă „organizație de ajutor a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire”.

NU înmânați bani și/sau bunuri către aceste persoane (în cazul în care nu aveți bani, vă scanează coșul de cumpărături și cer ce consideră că au nevoie).

Anunțați poliția cât mai repede, asta în momentul în care vă aflați într-un loc sigur, departe de acești indivizi. Nu încercați să îi demascați sau să faceți dreptate. Aceștia umblă în grupuri numeroase, printre care și indivizi care să asigure „protecția și prosperitatea” metodei de înșelătorie.

Bucureștenii trebuie să fie atenți deoarece falșii surdomuți umblă în grupuri mari și pot deveni agresivi atât verbal cât și fizic atunci când sunt demascați sau confruntați.

ANSR: Nu vă lăsați înșelați

La mijlocul lunii ianuarie, Asociația Națională a Surdomuților din România (ANSR) le transmis oamenilor un mesaj de avertizare în ceea ce privește impostorii care le cer bani în numele unei false asociații.

Peste tot în țară au apărut impostori, escroci care se prefac că sunt surzi și cer bani de la oamenii de bună-credință prin mall-uri, prin parcările magazinelor mari și în alte astfel de locuri, în numele „Asociației Surzilor” sau pentru alte asociații și „centre internaționale și naționale”, transmitea pe 13 ianuarie ANSR.

De asemenea, asociația anunța la momentul respectiv că nu desfășoară nici o campanie de strângere de fonduri, iar atunci când realizează astfel de campanii sunt respectate toate condițiile legale.

Fiți vigilenți și nu cădeți în plasa unor impostori care, la o privire mai atentă, pot fi repede demascați!

Marilu Dobrescu s-a lovit și ea de noua înșelătorie

Influencerița s-a întâlnit cu escrocii în parcarea unui hipermarket din București. Aceștia i-au arătat o foaie ce nu conținea informații oficiale și i-au cerut să doneze pentru „asociația surdomuților”.

Marilu Dobrescu a mai povestit și că indivizii aveau o atitudine agresivă și că au fost nemulțumiți când au fost refuzați

Cei care doresc să ofere sprijin financiar Asociației Naționale a Surzilor din România pot face donații în următorul cont bancar:

  • RO05RNCB0073049977940002.

Contul este deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Sector 2.

Cookies