Falși parcagii din București, în vizorul Poliției Locale. Peste 50 de persoane au fost amendate

24 oct. 2022
1574 Afișari
Falși parcagii din București, în vizorul Poliției Locale. Peste 50 de persoane au fost amendate
Falși parcagii din București, în vizorul Poliției Locale. Peste 50 de persoane au fost amendate. Sursa foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti

Din categoria „am eu grijă de mașina ta, șefule”. Poliția Locală anunță că, în ultimele câteva zile, în urma activităților desfășurate, au fost depistați și amendați peste 50 de falși parcagii din București.

Oamenii legii transmit că, această săptămână o încep pe teren, cu misiuni de descurajare a persoanelor care oferă contra cost locuri de parcare, fără a avea dreptul legal să o facă.

Falși parcagii din București, amendați de Poliția Locală

Cel mai des, echipajele Poliției Locale a Municipiului București acționează în centrul Capitalei, acolo unde mai mulți falși parcagii și-au făcut un obicei din a cere, fără niciun drept legal, bani de la șoferi în schimbul oferirii de locuri de parcare pe domeniul public.

Zonele vizate de oamenii legii sunt cele din apropierea Spitalului Colțea, Spitalului Floreasca, Centrul Istoric, Splaiul Independenței sau Piața Unirii.

În ultimele zile, în urma verificărilor desfășurate, polițiști locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au depistat și amendat peste 50 de persoane care percepeau, fără drept, taxe de parcare. Parcagiii ilegali au fost sancționați contravențional conform Legii 61/1991 și îndepărtați din zonele „de acțiune”, anunță Poliția Locală București pe Facebook.

Șoferii sunt sfătuiți să nu încurajeze acest fenomen

Poliția Locală a Capitalei le recomandă șoferilor să nu mai încurajeze acest fenomen și să aleagă să-și parcheze mașinile în locurile special amenajate de către Municipalitate.

Bucureștenii pot semnala Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București prezența parcagiilor falși la numărul de dispecerat 021.9752, disponibil la orice oră din zi și din noapte.

„Poliția Locală a Muncipiului Bucureşti recomandă conducătorilor auto să nu mai încurajeze acest fenomen și să-și lase mașinile în locurile de parcare special amenajate de către municipalitate. Prezența parcagiilor ilegali poate fi semnalată Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București la numărul de dispecerat 021.9752, disponibil non-stop”, transmite sursa citată.

Cookies