ÎN BUCUREȘTI

Falși angajați ai cimitirelor. Poliția Capitalei a reținut trei persoane după ce au păcălit oameni cu locuri de veci

Poliția Capitalei a reținut trei persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciuni, complicitate la înșelăciune și tenativă la înșelăciune. Potrivit autorităților, falșii angajați ai cimitirelor au păcălit mai mulți oameni anul trecut.

Poliția Capitalei a reținut trei persoane după ce au păcălit oameni cu locuri de veci

Joi, 3 iunie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti și județul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

În perioada martie 2020 – prezent, polițiști din cadrul Sectorului 5 – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au documentat activitatea unor persoane specializate în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune.

Persoanele, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, toate cunoscute cu preocupări de natură infracțională, sub pretextul că sunt angajați la administrația cimitirelor sau în cadul altor instituții, abordau părțile vătămate ce dețineau locuri de veci, pe care le induceau în eroare cu privire la faptul că structura de rezistență ar fi fost afectată și că necesită reparații urgente, obținând astfel diferite sume de bani.

Falși angajați ai cimitirelor

În urma activităților întreprinse și a probatoriului administrat, în sarcina acestora s-a stabilit:

– În cursul lunii martie a anului 2020,femeia de 27 de ani, recomandându-se drept secretară în cadrul adminstrației unui cimitir,ar fi contactat telefonic o persoană și, sub pretextul că locul de veci pe care soțul îl are la cimitir a fost inundat, ar fi pretins mai multe sume de bani, pentru reparații. Pentru ridicarea sumelor femeia s-a deplasat la adresa persoanei vătămate, însoțită de unul dintre bărbați, prejudiciul creat fiind de aproximativ 9.000 de lei.

– La sfârșitul lunii aprilie a anului 2020, unul dintre bănuiți ar fi contactat telefonic un bărbat și, sub pretextul că este reprezentant al unui cimitir care se ocupă cu consolidarea mormintelor, ar fi pretins suma de 600 de lei pentru consolidarea mormântului fiicei vătămate. Suma de bani ar fi fost ridicată de femeia de 27 de ani.

– la data de 15 iulie 2020, unul dintre bărbați, sub pretextul că este de la o casă de ajutor reciproc, i-ar fi comunicat persoanei vătămate că fosta sa soție care a decedat ar fi avut o sumă strânsă, iar pentru a intra în posesia acestor bani i-a solicitat suma de 4.000 lei, reprezentând anumite taxe. În aceeași zi, femeia de 27 de ani, însoțită de unul dintre bărbați, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde ar fi primit suma de 2.000 de lei.

Percheziții domiciliare în București și Giurgiu

De asemenea, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în București și județul Giurgiu, cele trei persoane fiind depistate și conduse la audieri.

În urma audierilor și a probatoriului administrat persoanele în cauză au fost reținute, ulterior față de acestea fiind dispusă măsura arestului preventiv.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Sectorului 5 – Serviciul Investigaţii Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentativă la înșelăciune.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button