Fals poştaş, care cerea bani vârstnicilor, prins de un jandarm, în timpul liber

de:
19 sept. 2012
1 afișări
Fals poştaş, care cerea bani vârstnicilor, prins de un jandarm, în timpul liber

Miercuri, în jurul orei 14.00, un jandarm, din cadrul Jandarmeriei Bucureşti, aflat în timpul liber, a observat pe Şos. Pantelimon, la scara unui bloc din Sectorul 2, un bărbat care a acostat trei femei vârstnice, cărora le spunea că au câştigat diferite premii. Pretinzând că este angajat la Poşta Română, el le solicita persoanelor respective anumite sume de bani, în schimbul înmânării premiului.

Jandarmul a solicitat bărbatului un document care să ateste calitatea sa, însă falsul poştaş nu a putut prezenta documentul cerut. În consecinţă, jandarmul l-a legitimat şi l-a condus pe escroc la secţia de poliţie competentă teritorial, împreună cu cele trei persoane cu vârste cuprinse între 70 şi 80 de ani.

Una dintre femei a fost păcălită de bărbat şi îi dădu-se escrocului suma de 20 de lei, în momentul în care acesta a fost prins de jandarm şi a depus plângere împotriva sa.

Falsul poştaş, care se numeşte B.C.M., are 33 de ani, este din judeţul Argeş. El a fost predat lucrătorilor Secţiei 9 de poliţie pentru continuarea verificărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Suspectul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de art. 215 din Codul Penal, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 12 ani.

Cookies