Fals medic oncolog din Olanda, prins la București. Cinci oameni au murit din cauza tratamentelor administrate de bărbat

08 iun. 2022
1263 Afișari
Fals medic oncolog din Olanda, prins la București. Cinci oameni au murit din cauza tratamentelor administrate de bărbat
Fals medic oncolog din Olanda, prins la București. Cinci oameni au murit din cauza tratamentelor administrate de bărbat | Sursă foto: Pexels

Poliția Română a informat că în data de 7 iunie 2022, un fals medic oncolog din Regatul Țărilor de Jos a fost prins în București.

Fals medic oncolog, prins la București

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat bărbatul, pe numele căruia era emis mandatul european de arest, în Sectorul 6 al municipiului București.

Respectivul, un bărbat în vârstă de 68 de ani, cetățean al Olandei, este căutat de către autorități pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune,
  • Cauzare de leziuni corporale grave și omor.

Bărbatul a pretins că este medic oncolog, cu toate că această calitate îi fusese retrasă cu ani în urma. Codul Penal din țara sa de origine, pedepsește faptele comise de bărbat cu închisoarea pentru 20 de ani.

A prescris tratamente neadecvate pentru 5 pacienți din Olanda

În perioada 2016 – 2018, olandezul a pretins că exercită profesia de medic oncolog, cu toate că această calitate i-ar fi fost retrasă în anul 2016. În acest interval, bărbatul a administrat tratamente empirice, neadecvate, pentru cinci pacienți.

Tratamentele ce le-au fost administrate cetățenilor din Regatului Țărilor de Jos au dus, în final, la decesul acestora.

După depistare, persoana bănuită a fost prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În cazul bărbatului în vârstă de 68 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și încarcerarea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

La începutul acestui an, un astfel de caz a fost depistat și pe teritoriul României, mai precis la București. Două femei, mama și fiica au fost prinse după ce au efectuat mai multe activități de estetică medicală deși nu aveau studiile necesare.

Acestea au făcut intervenții specifice pentru clienți din București și din Ilfov. Cele două și-au desfășurat activitatea ilegală în perioada iulie 2018 – ianuarie 2022.

Cookies