ÎN BUCUREȘTI

Fals medic estetician din București, trimis în judecată. „Dr. Lana”, acuzată că a mutilat zeci de femei

Fals medic estetician din București, trimis în judecată de către procurori. "Dr. Lana" a practicat medicina fără drept și este acuzată că a mutilat zeci de femei. Fostele paciente i-au făcut plângeri penale.

Fals medic estetician din București, trimis în judecată

Svetlana Serghei și soțul acesteia au fost trimiși în judecată de către Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București. Ambii se află sub control judiciar pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune în formă continuată. Procurorii au date pentru 37 de fapte.

„Inculpata este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, căsătorită cu inculpatul, cetățean român. Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din mun. București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii”, informează procurorii.

Svetlana Serghei sau „Dr. Lana”, așa cum era cunoscută femeia, și-a desfășurat activitatea în București, la două adrese din Sectorul 1 și la o adresă din Sectorul 2.

„Dr. Lana” a mutilat zeci de femei

Potrivit informațiilor transmise de procurori, falsul medic estetician a făcut intervenții precum: injectări cu acid hialuronic, injectări cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, proceduri de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.

„Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca „Dr. Lana”. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora”, au mai declarat procurorii.

Substanțele și materialele folosite pentru efectuarea intervențiilor estetice au fost achiziționate de către soțul femeii, de asemenea, inculpat în cauză. El le solicita distribuitorilor transmiterea substanțelor către toate adresele la care „Dr. Lana” își desfășura activitatea.

Atât Svetlana, cât și soțul ei, au fost extrem de precauți în desfășurarea activității, spun procurorii, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde falsul medic își desfășura activitatea. De asemenea, banii erau încasați doar în numerar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 18 noiembrie 2019 – 4 decembrie 2020, „Dr. Lana” a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au spus, ulterior, că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button