ȘTIRI

Fake news dezmințit. Jandarmeria Română nu va permite mai mult de 500 de participanți la Bucharest Pride, în ciuda informațiilor din mediul online

Jandarmeria Română a transmis un comunicat de presă prin care clarifică faptul că la Bucharest Pride nu vor putea participa mai mult de 500 de persoane, asta după ce un reprezentant al ACCEPT, organizația care se ocupă de marșul pro-LGBTQ+, a transmis că există un acord cu Jandarmeria pentru depășirea numărului de participanți.

Jandarmeria Română aduce precizări înainte de Bucharest Pride, marșul comunității LGBTQ+ care se organizează an de an în centrul Capitalei.

În comunicatul de presă publicat pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București se neagă existența unui acord cu organizatorii marșului Bucharest Pride conform căruia se poate depăși numărul maxim de participanți prevăzut în lege, și anume 500 de persoane.

Jandarmeria Română face apel la responsabilitate din partea organizatorilor Bucharest Pride

Autoritățile cer organizatorilor Bucharest Pride să contribuie la desfășurarea evenimentului în condiții de maximă siguranță, astfel încât protecția și sănătatea participanților să poată fi asigurate de jandarmii prezenți la fața locului.

„În legătură cu informația transmisă public de către un reprezentant al Asociației ACCEPT, referitoare la ” un acord cu Jandarmeria” , care să permită depășirea numărului maxim de participanți prevăzut de legislația în vigoare cu ocazia marșului autorizat in data de 14 august a.c., Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Dezmințim informația vehiculată în spațiul public și facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfășurarea adunării publice în condiții de maximă siguranță și cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea și securitatea participanților și ale celorlalți cetățeni să poată fi asigurate.”, au transmis cei de la Jandarmeria Capitalei.

Mai mult, Jandarmeria amintește faptul că nerespectarea numărului maxim de participanți impus prin lege va atrage sancționarea contravențională a organizatorului.

„Totodată, reamintim faptul că nerespectarea numărului de participanți stabilit de legislația în vigoare și asumat de organizator atrage răspunderea contravențională a acestuia.”, se mai arată în postare.

Jandarmeria anunță că va asigura desfășurarea marșului în condiții de siguranță

În același comunicat, Jandarmeria a anunțat că va lua măsurile necesare pentru desfășurarea Bucharest Pride în condiții de siguranță. Mai mult, autoritățile vor asigura respectarea legilor în vigoare.

„Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în încheierea comunicatului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button