SMART CITY

Facultatea de Jurnalism va avea, în sfârşit, sediu

Noul sediu al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării va funcţiona în locul unui fost cămin al Liceului Bilingv Decebal, o clădire abandonată de mai mulţi ani şi aflată, în prezent, în paragină. Hotărârea privind schimbarea destinaţiei imobilului în vederea desfășurării activității Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București a fost aprobată încă de la sfârşitul anului trecut de către Consiliul Local Sector 3 însă protocolul de colaborare cu unitatea de învăţământ superior a fost oficializată, marţi, de către autoritatea locală. 

„Sperăm ca din resursele noastre atât de limitate, pentru că nu avem să ne lăfăim, din punct de vedere logistic să putem oferi un spaţiu în care să vă puteţi desfăşura activitatea şi să avem o mai bună educaţie”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. 

Astfel, cele 94 de camere dispuse pe patru nivele ale fostului cămin urmează să fie recompartimentate şi transformate atât în săli de curs, cât şi în laboratoare de specialitate pentru viitorii jurnalişti. Tot aici vor funcţiona mai multe laboratoare de cercetare, dar şi un studio media dotat cu montaj, regie şi platou, la fel ca într-o televiziune modernă. 

După recompartimentare, noua clădire din Bd. Energeticienilor nr.9-11 va putea găzdui toţi cei aproape 1.500 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Jurnalism, susţin autorităţile. În prezent, studenţii sunt nevoiţi să îşi desfăşoare orele de curs în diverse săli închiriate de la alte facultăţi şi să facă naveta, la propriu, în zone diferite din oraş precum Grozăveşti, Politehnică şi Universitate pentru a ajunge la ore. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button