Facturile la utilităţi ar putea ajunge acasă prin e-mail

de:
03 ian. 2011
0 Afișari
Facturile la utilităţi ar putea ajunge acasă prin e-mail

Facturile la utilităţi, chitanţele şi bonurile fiscale de la supermarket, care atestă plata serviciilor şi cumpărăturilor efectuate, ar putea fi transmise beneficiarilor prin intermediul internetului, adică pe e-mail, potrivit proiectului de act normativ care prevede ca expedierea unor astfel de documente să se facă în sistem electronic, scrie incont.ro.

În acest fel, companiile furnizoare de servicii de utilitate publică spun că s-ar economisi tone de hârtie, consumatorii având acces la informaţiile privind detalii din factură în orice moment. Tot companiile emitente de facturi ar urma să fie responsabile şi de autenticitatea datelor transmise în format electronic.

În plus, plata facturilor ar urma să fie făcută tot pe internet, în acest fel fiind evitate cozile şi aglomeraţia de la ghişee.

Pentru a putea primi facturile în format electronic, abonaţii ar trebui să aibă acces la internet şi un cont de e-mail, motiv din care persoanele vârstnice s-au arătat reticente faţă de noua modalitatea de plată a utilităţilor.

Proiectul de lege a fost propus de deputatul minorităţilor, Varujan Pambuccian, acesta urmând să intre în dezbatere după ce se întorc parlamentarii din vacanţă.

Cookies