Facturi umflate la gaz, la un complex imobiliar din zona Amzei

de:
29 mart. 2011
0 afișări
Facturi umflate la gaz, la un complex imobiliar din zona Amzei

Metoda care administratorul Gabriel Florin Dinu susţine că a fost folosită pentru a se umfla factura la gaz presupune instalarea unui dispozitiv numit convertor de temperatură.

„În data de 18 octombrie 2010 a venit un cititor de contor de la Distrigaz(GDF Suez Energy Romania – n.r.) şi a citit index-ul. N-o mai făcuse de trei luni. Noi, oricum, în fiecare lună după ce luam index-urile le comunicam prin telecitire la dispeceratul lor. Ei bine, la câteva zile după aceea, am primit o factură la gaze mai mare cu 14.400 de metri cubi faţă de ce indica contorul. Diferenţa de 14.400 de metri cubi ar fi fost dată de citirea acelui convertor de temperatură”, a declarat pentru money.ro administratorul Dinu.

Reprezentanţii companiei de gaze i-au explicat bucureşteanului că acel convertor intră în funcţiune în sezonul rece având rolul de a  „a asigura conversia volumelor de gaze măsurate în condiţii de lucru la condiţiile de bază – temperatura 15 ° C şi 1,013 bari”. De aici, administratorul Dinu a înţeles că, dacă scade temperatura sub cea de bază, convertorul începe să indice în plus, deşi consumul nu creşte.

Cookies