Faceți fasting până joi, când începe Festival Secuiesc și Vânătoresc în Parcul Izvor. Mici de mistreț, salam de cerb și bulz secuiesc, printre bunătățile promise

08 oct. 2024
14421 afișări
Faceți fasting până joi, când începe Festival Secuiesc și Vânătoresc în Parcul Izvor. Mici de mistreț, salam de cerb și bulz secuiesc, printre bunătățile promise
Faceți fasting până joi, când începe Festival Secuiesc și Vânătoresc în Parcul Izvor. Mici de mistreț, salam de cerb și bulz secuiesc, printre bunătățile promise. Sursa foto: Facebook/ Autentic Events

Bucureștenii care vor să mănânce pe cinste în acest weekend sunt așteptați în Parcul Izvor, la Festivalul Secuiesc și Vânătoresc. Acolo vor fi aduse preparate vânătorești savuroase și delicii din inima Secuilor.

Evenimentul are loc în perioada 10-13 octombrie

Gurmanzii și iubitorii de tradiții sunt așteptați în perioada 10-13 octombrie în Parcul Izvor din Capitală. La eveniment vor fi prezenți mai mulți pregătari care îi vor aștepta pe bucureșteni cu diverse bunătăți.

Totodată, organizatorii anunță că Berinde de la Satu Mare, maestrul bucătăriei vânătorești, va pregăti o experiență culinară de neuitat pentru vizitatori.

Printre preparatele pe care le puteți degusta la festival se regăsesc:

  • Mici vânătorești din mistreț, cerb și bizon – gust intens, perfect gătit pe grătar;
  • Salam de cerb, mistreț și cârnați vânătorești – mezeluri tradiționale maturate, pentru cei care apreciază rafinamentul;
  • Pastramă de cerb la grătar – fragedă și suculentă, perfectă lângă mămăliguță aurie.
  • Tocăniță la ceaun din cerb și mistreț – gătită la foc domol, cu legume și condimente aromate, servită cu mămăliguță aburindă.

În plus, gurmanzii vor putea degusta și preparate autentice din bucătăria secuiască, cum ar fi:

  • Kurtos kalacs proaspăt și crocant;
  • Ciolan secuiesc gătit încet, cu carne fragedă;
  • Gulaș;
  • Langoși,
  • Prăjituri secuiești cu nucă;
  • Bulz secuiesc – cu mămăligă, brânză de burduf și cârnați afumați;
  • Varză secuiască;
  • Papricaș de pui.

La Calcan, dobrogenii intră în joc cu un adevărat spectacol culinar marin! Veți putea savura:

  • Calcan la plită, scrumbie, crap, caras și hamsii – perfecte ca gustare;
  • Lup de mare, doradă și toată orchestra de fructe de mare – rapane, scoici, creveți, calamar, toate servite cu mămăliguță aurie, usturoi și sosuri picante.

Participanții vor putea gusta și must făcut din strugurii zdrobiți pe loc.

Toate aceste bunătăți vin acompaniate de muzică bună și o atmosferă de sărbătoare!”, mai spun organizatorii.

Festivalul Secuiesc și Vânătoresc
Festivalul Secuiesc și Vânătoresc. Sursa foto: Autentic Events

Te-ar putea interesa și:

Cookies