„Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală”. Două firme s-au înscris la procedura de atribuire a contractului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate

13 sept. 2022
4761 afișări
„Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală”. Două firme s-au înscris la procedura de atribuire a contractului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate
„Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală”. Două firme s-au înscris la procedura de atribuire a contractului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, 12 septembrie 2022, că două firme s-au înscris la procedura de atribuire a contactului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, în ceea ce privește extinderea rețelei de tramvai din Capitală.

Nicușor Dan: Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală

Firmele ce sunt înscrise pentru atribuirea acestui contract sunt METROUL S.A. și Intergroup Engineering SRL, după cum a informat Nicușor Dan. La acest moment, sunt analizate ofertele respectivelor firme.

Acest proiect vizează construirea de noi linii de tramvai pe o lungime de circa 15 kilometri. Scopul acestora va fi de a crea conexiuni între zonele importante ale Bucureștiului.

Conforma Agerpres, PMB a anunțat în SICAP licitația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii noii linii de tramvai în data de 7 iulie 2022. Valoarea estimată a respectivului contract este de circa 10 milioane de lei plus TVA.

Achiziția este împărțită în 4 loturi

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că această achiziție este împărțită în patru loturi separate. Iată care sunt acestea:

Lotul 1:

Acesta propune extinderea liniei de tramvai cu circa 0,9 kilometri în Piața Unirii. Astfel, linia 32, de la poalele Dealului Mitropoliei va fi legată de linia 21, spre strada Sfânta Vineri.

Lotul 2:

Acesta va face conexiunea între liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est. Astfel, linia de tramvai între Bulevardul Chișinău și strada Alexandru Anghel va fi extinsă cu aproximativ 10,8 kilometri prin:

  • Bulevardul Nicolae Grigorescu – Strada Iuliu Hațieganu – Șoseaua Vitan-Bârzeşti – Strada Sergent Ion Iriceanu – Strada Turnu Măgurele – Strada Luică.

Lotul 3:

Vizează prelungirea liniei de tramvai cu circa 1,4 kilometri, între strada Grațioasa și Complexul Comercial Băneasa.

Lotul 4:

Acesta presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 kilometri, între bucla de întoarcere din strada Mezeș și Complex Comercial Colosseum.

Termenul pentru realizarea studiilor de fezabilitate este de 9 luni, pentru fiecare din cele patru loturi.

Cookies