BAZAR

FACEBOOK va introduce reclame video în News Feed

Noile spoturi video vor apărea din luna iulie pe principala pagină vizualizată de utilizatori, iar primul clip va rula automat fără sunet, potrivit Financial Times. Utilizatorul va putea opta pentru activarea sunetului sau pentru vizionarea altor spoturi situate mai jos pe pagină.

Unii analişti sunt îngrijoraţi că noul format al paginii de „Noutăţi” îi va deranja pe unii utilizatori şi ar putea conduce la scăderea activităţii pe Facebook.

Analistul Brian Wieser de la Pivotal Research consideră că reclamele video nu ar fi mai intruzive pentru utilizatori decât spoturile livrate în prezent pe platformă, însă rularea automată a clipurilor sau o altă formă de vizionare „forţată” ar putea deranja.

Facebook va percepe puţin peste 20 de dolari la mia de spoturi video livrate, indiferent dacă utilizatorii vor activa sau nu conţinutul audio, au declarat pentru Financial Times surse apropiate Facebook.

Spoturile vor fi limitate la 15 secunde, iar Facebook se va asigura că reclamele de la branduri rivale puternice nu vor rula în aceeaşi zi. Printre companiile care vor participa la faza iniţială a proiectului se numără clienţi importanţi ai Facebook, precum Unilever, Nestle, Ford, Diageo, American Express şi Coca-Cola.

Reţeaua de socializare încearcă astfel să acceseze bugetele uriaşe de marketing TV ale companiilor. Publicitatea video digitală reprezintă mai puţin de 5% din piaţa spoturilor TV din SUA, de 64,5 miliarde de dolari pe an, însă se extinde rapid. EMarketer estimează o creştere de 41% în acest an, la 4,1 miliarde de dolari.

Preţul perceput de Facebook pentru spoturile video este mai scăzut faţă de tarifele practicate de televiziunile din SUA, în medie 29 de dolari pentru o reclamă livrată către o audienţă de 1.000 de persoane, potrivit datelor MagnaGlobal.

Surse apropiate reţelei de socializare spun că noile reclame video ar putea genera venituri de până la 1,5 milioane de dolari pe zi. Facebook a înregistrat încasăi de 1,46 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an.

Contactaţi de FT, reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze informaţiile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button