Facebook anunță o schimbare majoră. Ce decizie a luat Mark Zuckerberg în legătură cu aplicația Messenger

14 aug. 2021
234 Afișari
Facebook anunță o schimbare majoră. Ce decizie a luat Mark Zuckerberg în legătură cu aplicația Messenger
Facebook anunță o schimbare majoră. Ce decizie a luat Mark Zuckerberg în legătură cu aplicația Messenger. Sursa foto: Unsplash

Gigantul Facebook Messenger a pregătit o schimbare importantă. În viitorul apropiat va fi implementată criptarea end-to-end în cadrul apelurilor vocale și video de pe aplicația Messenger. Decizia a fost luată de fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, din cauza numărului ridicat de apeluri zilnice - este vorba despre aproximativ 150 de milioane de apeluri în fiecare zi.

Schimbări majore anunțate de Facebook. Compania gigant va aduce schimbări aplicației sale Messenger, după modelul celeilalte aplicații de mesagerie din portofoliul său, și anume WhatsApp. Astfel, și Messenger va primi criptare end-to-end pentru apelurile realizate de utilizatori, întocmai cum există în acest moment pe WhatsApp, potrivit Gândul.

Facebook va adăuga curând criptarea end-to-end a apelurilor în aplicația Messenger

Facebook a luat această decizie pentru a spori nivelul de securitate din cadrul propriei aplicații de mesagerie și apeluri audio și video. De asemenea, în viitorul apropiat această criptare între utilizatori va fi adăugată și în aplicația Instagram.

De acum încolo, nimeni, nici staff-ul Facebook nu va putea auzi sau înregistra mesajele și apelurile utilizatorilor aplicației Messenger. Decizia de introducere a criptării vine pe fondul numărului mare de apeluri audio și video efectuate în fiecare zi. În medie, se efectuează în jur de 150 de milioane de apeluri audio sau video zilnic pe aplicația Messenger, fapt care l-a convins pe Mark Zuckerberg să ia decizia integrării acestei funcții.

Opțiunea de a cripta discuțiile prin mesaje este disponibilă încă din 2016, astfel că și criptarea apelurilor era necesară, mai ales că din 2019 se încerca implementarea măsurii atât pentru Facebook Messenger, cât și pentru Instagram, două din cele trei aplicații de mesagerie din portofoliul Facebook.

Este bine de știut că aplicații precum WhatsApp, Zoom, Signal și FaceTime oferă de ceva timp criptarea end-to-end, ceea ce înseamnă că mesajele și datele sunt transmise exclusiv între cei doi utilizatori din apel, respectiv conversație.

Atenție! Criptarea pe Facebook Messenger trebuie activată de utilizatori

Trebuie menționat faptul că serviciul de criptare oferit de compania Facebook Messenger trebuie activat, deoarece acesta nu se activează automat! Mai exact, utilizatorii trebuie să acceseze meniul „Conversație secretă” pentru a cripta chaturile vocale și video.

De asemenea, o altă schimbare ce merită menționată este adăugarea mai multor funcții în cadrul mesajelor care dispar, mesaje care vor fi disponibile și în meniul „Conversație secretă”. Prin urmare, vor exista mai multe opțiuni pentru mesajele care dispar – utilizatorii vor putea alege între un interval de la cinci secunde și până la 24 de ore, întocmai ca un story de pe Instagram.

Cookies