Fabrica Pepsi de la Popești-Leordeni își dublează capacitatea de producție, deci apar noi locuri de muncă în zonă. Aici se fac sucuri, chipsuri, sticksuri și alte ronțăieli

09 iul. 2024
6267 afișări
Fabrica Pepsi de la Popești-Leordeni își dublează capacitatea de producție, deci apar noi locuri de muncă în zonă. Aici se fac sucuri, chipsuri, sticksuri și alte ronțăieli
Fabrica Pepsi de la Popești-Leordeni își dublează capacitatea de producție, deci apar noi locuri de muncă în zonă. Aici se fac sucuri, chipsuri, sticksuri și alte ronțăieli | Sursa foto: PepsiCo

Mâine e zi de sărbătoare în Popești-Leordeni, când se inaugurează noul depozit automatizat deținut de Pepsi. Prin această mișcare, gigantul american își propune să devină un hub european.

Noua aripă industrială automatizată va consolida astfel capacitatea de producție și depozitare a companiei pentru întreaga zonă din Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, fabrica din Popești-Leordeni deservește următoarele țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

Pepsi promite noi locuri de muncă, dezvoltare economică și reducerea poluării

Reprezentanții companiei spun că fac eforturi pentru reducerea poluării generate de procesul de producție și transport. Astfel, susțin aceștia, inaugurarea noului depozit industrial va duce reduce imediat emisiile directe de gaze cu efect de seră. Pepsi promite că va diminua cantitatea de astfel de substanțe cu peste 200 de tone care ar fi fost generate până acum de transferurile între depozite.

Prin investițiile noastre, transformăm PepsiCo Romania într-un centru de producție și distribuție important pentru Europa Centrală și de Sud-Est. Această evoluție reflectă angajamentul nostru pentru sustenabilitate, tehnologie, și dezvoltarea economiei locale. Prin localizarea aproape completă a portofoliului nostru și crearea de locuri de muncă cu o complexitate mai mare, ne propunem să aducem beneficii României și regiunii. De asemenea, ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon și eficiența operațională, contribuind la un viitor mai bun pentru toți, a declarat directorul comercial al companiei pentru zona balcanică, Radu Berevoescu.

În momentul de față, capacitatea de producție a fabricii din Popești-Leordeni este de 39.000 de tone. Aproape întreg portofoliul de chipsuri, pufuleți sau nachos, cum sunt Star, Lay’s sau Doritos, destinat pieței din România, va fi localizat la noi în țară (peste 95% din producție).

 

Compania americană și-a început activitatea la noi în țară în urmă cu 30 de ani. Doar în ultimul deceniu, Pepsi a investit peste 320 de milioane de dolari în România.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies