Fabrică ILEGALĂ de mezeluri, descoperită în Capitală

de:
09 apr. 2014
4 Afișari
Fabrică ILEGALĂ de mezeluri, descoperită în Capitală

„Nu avem indicii că produsele din această fabrică au ajuns în marile magazine. Au fost recoltate probe pentru a vedea dacă materia primă are probleme. Am găsit și o cantitate de cârnați care nu fusese etichetată, însă acești cârnați nu au fost comercializați. Au fost și probleme de igienă. Am amendat unitatea cu 3000 de lei. Precizez că tot ce se găsește pe rafturile magazinelor este sigur pentru consum. Intensificăm controalele în perioada sărbătorilor pascale”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, președintele ANSVSA.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că fabrica respectivă a funcţionat, iniţial, în condiţii legale, până când administratorul acstuia a subînchiriat-o unei alte societăţi comerciale. Noii administratori ar fi continuat, însă, să producă mezeluri în mod ilegal. Fabrica de mezeluri a fost închisă, informează realitatea.net. 

Fabrica a fost descoperită în cursul unui control al polițiștilor de la IGPR, desfăşurat în această dimineață.

În fabrica ilegală erau mai multe sortimente de produse din carne, distribuite la magazine de cartier- spun surse din rândul anchetatorilor, citate de digi24.ro.  Conform Mediafax.ro, autorităţile verifică acum dacă mezelurile produse au ajuns în supermarketuri şi dacă au fost inscripţionate cu brandurile unor firme cunoscute.

Inspectorii sanitar-veterinari urmează să ajungă și ei la fața locului. Fabrica ilegală va fi sigilată și toate produsele vor fi ridicate. Inspectorii vor prelua mostre pentru a le analiza.

Patronii fabricii ilegale vor fi și ei audiați de polițiști. Anchetatorii încearcă să afle de unde își procurau aceștia materia primă și cât timp a funcționat unitatea de producție în mod ilegal.

Razia de astăzi a polițiștilor face parte dintr-o acțiune a poliției la nivel național. Sunt verificate mai multe produse intracomunitare. În cursul aceste operațiuni au fost confiscate zeci de tone de fructe, legume sau alte bunuri fără documente de proveniență.

Cookies