Fabrica de Scurt Metraje – Sezonul 3

de:
21 nov. 2011
0 Afișari
Fabrica de Scurt Metraje -- Sezonul 3

Daca in Bucuresti sau Cluj festivalurile de film si serile speciale dedicate cinematografiei internationale tind sa se inmulteasca, in alte orase din tara evenimentele de acest gen sunt destul de rare. Facand o legatura si cu starea cinematografelor din Romania (exceptand aici popcorn-cinematografele din mall-uri), ne gandim ca internetul (poate) a luat fata placerilor de alta data.

Echipa Spune pe Scurt si asociatia Green Art Tour, incearca sa readuca filmul mai aproape de spectatori. Primul pas este lansarea sezonului al treilea al Fabricii de Scurt Metraje, in 14 orase din Romania. Obiectivul celor 6 editii ale acestui sezon, derulate in perioada: 15 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, este acela de a organiza proiectii de film in cel putin 20 de orase din tara. Al doilea pas spre apropierea spectatorilor de cinematograf este imbinarea confortului cu placerea de a viziona un film. Proiectiile se vor desfasura in spatii neconventionale (pentru unii): cafenele, puburi, teatre sau cluburi, adica locatii in care tinerii (si bineinteles nu numai tinerii) isi petrec deseori timpul liber. Cum bine zice o vorba romaneasca, daca nu vine Mahomed la munte… Un al treilea pas pe care il facem este acela de a nu impune un obstacol material in ceea ce priveste participarea la proiectii. Intrarea este libera, in toate orasele, la toate cele 6 editii. Speram sa contribuim astfel intr-un mod placut la buna dispozitie a spectatorilor Fabricii de Scurt Metraje. Este foarte important de mentionat si faptul ca proiectul acesta poate nu ar fi existat fara sprijinul partenerilor nostri: Loteria Romana si Depozit de Carte (.ro).

O selectie de 90 de minute a celor mai apreciate scurt metraje prezentate de Spune pe Scurt in cadrul sezoanelor anterioare (2009-2011).

Cookies