Fabrica de bani: niște băieți din București și prietenii lor din țară au dat o lovitură de peste 1 milion de lei cu credite online. Foloseau buletine false și furate

11 oct. 2023
3658 Afișari
Fabrica de bani: niște băieți din București și prietenii lor din țară au dat o lovitură de peste 1 milion de lei cu credite online. Foloseau buletine false și furate
Fabrica de bani: niște băieți din București și prietenii lor din țară au dat o lovitură de peste 1 milion de lei cu credite online. Foloseau buletine false și furate. Imagine simbol: Unsplash

Mai multe persoane ar fi obținut credite online cu ajutorul unor buletine false. Polițiștii fac percheziții în Bucureși și în 6 județe.

Persoanele respective ar fi obținut peste 200 de credite online

Potrivit informațiilor transmise de Mediafax, polițiștii din Timiș fac, miercuri, 11 octombrie 2023, percheziții în București și județele Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți și Ilfov, într-un dosar penal în care au fost obținute peste 200 de credite online cu zeci de buletine false.

Polițiștii efectuează perchezițiile într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, persoanele vizate ar fi folosit 73 de buletine reale și 160 de cărți de identitate falsificate, în vederea obținerii unor credite online.

IGPR informează că, prin intermediul documentelor, atât celor reale, cât și a celor false, au fost obținute 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

Peste 10 persoane vor fi audiate la Sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Trei persoane au fost reținute după ce au furat parfumuri în valoare de 10.000 de lei

Trei persoane, doi bărbați și o femeie, au fost reținuți de poliție după ce au furat mai multe parfumuri dintr-un centru comercial din Sectorul 1 al Capitalei.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a transmis într-un comunicat că, în luna septembrie, polițiștii au fost anunțați de către directorul magazinului din Sectorul 1 că 25 de parfumuri au fost furate.

În urma cercetărilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de trei persoane. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 29 de ani, și doi bărbați cu vârste de 30, respectiv 36 de ani. Cei în cauză erau cunoscuți de către oamenii legii deoarece aveau preocupări de natură infracțională.

Prejudiciul creat societății se ridică la suma de peste 10.500 de lei.

Luni, 9 octombrie 2023, bănuiții au fost găsiți de polițiști și duși la audieri, în baza mandatelor de aducere ce au fost puse în aplicare.

Aceștia au fost reținui pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați în fața magistraților, cu propunere legală.

Te-ar putea interesa și:

Cookies