Fabian Pomeranian, un cățel atât de mic încât s-a pierdut cu repeziciune de stăpâna lui. Ghemotocul de blană a dispărut pe lângă Lidl din Chitila

15 mai 2024
15689 afișări
Fabian Pomeranian, un cățel atât de mic încât s-a pierdut cu repeziciune de stăpâna lui. Ghemotocul de blană a dispărut pe lângă Lidl din Chitila
Fabian Pomeranian, un cățel atât de mic încât s-a pierdut cu repeziciune de stăpâna lui. Ghemotocul de blană a dispărut pe lângă Lidl din Chitila | Sursă foto: Animale pierdute/găsite în București/Ilfov/ România - Facebook

Fabian Pomeraniann, un cățeț mic și blănos, s-a rătăcit de mămica lui, ieri în Chitila. Dezorientat și posibil speriat patrupedul nu a găsit drumul înapoi spre casă, rătăcind singur pe străzile aglomerate.

Fabian Pomeranian rătăcește singur și trist pe undeva prin Chitila

Un cățel mic mic mic, pe nume Fabian s-a rătăcit ieri, pe undeva prin Chitila, zona Lidl. Stăpâna lui a postat cu speranță un mesaj de ajutor pe grupul „Animale pierdute/găsite în București/Ilfov/România” în care anunță că Fabian a dispărut:

Pierdut pe 14.05.2024 în jur de ora 11:00 in Chitila, în zona Lidl. Vă rog dacă îl găsiți sunați la nr. X sau mergeți la un cabinet veterinar. Este microcipat și răspunde la numele Fabian. Ofer recompensă!

Fabian este un fel de pomeranian, blănița are o nuanță de portocaliu șters, iar ochii sunt ca două mărgele negre. Simpatic și drăguț, patrupedul poate să fie foarte ușor „împrumutat” de diverși cetățeni care s-au îndrăgostit până peste cap de famecul lui.

Oricum, cățelul Fabian este așteptat acasă cu brațele deschise de către stăpâna lui îngrijorată.

Curioasa origine a pomeranianului

Acum căteva mii de ani, pomeranianul de 2 kg pe care îl știm cu toții, ajungea undeva în jur de 20 de kg. Această rasă, cunoscută sub numele de pitic german Spitz sau Pomeranian Lu îndeplinea cu brio funcțiile de pază și protecție a turmelor de oi.

Descendent al câinilor de sanie din Islanda și Laponia, pomeranianul din zilele noastre este de nerecunoscut din picturile și ilustrațiile vechi.

Asăzi, micul cățel blănos este destul de frecvent asociat cu clasa superioară, strămoșii lui ducându-și veacul la palat alături de regina Charlotte, soția regelui George al III-lea.

În plus, este unul dintre cei mai solicitați și iubiți câini la nivel internațional, datorită aspectului său adorabil, naturii sale amabile și inteligenței sale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies