Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică

28 apr. 2023
1238 Afișari
Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică
Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck

A doua descoperire senzațională a anului (vezi aici pe prima) pentru mine sunt vietnamezii de la Pho Bar și supa lor pho absolut phontastică. Și sunt gata să pun rămășag că e printre cele mai bune din București, dacă nu din România. I-am găsit din întâmplare pe Bolt Food, într-o seară răcoroasă și tristă de februarie. Am comandat atunci Pho Bo (vită) și m-am trezit la ușă cu aproape 1 litru dintr-o supă vietnameză care miroasea fabulos. Pansament lichid pentru suflet și corp. Fierbinte, aromată, cu fâșii moi de vită și o aromă care-ți rămâne întipărită pe creier. Pho Bo miroase a tot cei mai bun din Asia, te vrăjește, te cheamă pe nume ca o nălucă și te face să plutești până la castron. Altminteri, am aflat mai nou că Pho e una dintre cele mai iubite supe din lume de către bucătari celebri precum Bourdain (Dmzeu să-l odihnească, că tare i-o mai plăcut Pho) sau Gordon Ramsay, pe care îl știi și tu. Dar stai. Se poate și mai bine? Măi, culmea culmilor, da, se poate. Iar eu unul nu eram pregătit pentru asta. Ei bine, ăștia de la Pho Bar s-au gândit să-mi ia papilele la alergat cu un preparat și mai gustos. Se numește UMAMI SOFT EGG și costă, atenție, doar 4,90 lei. Nici cinci lei. C-i-n-c-i lei. E practic echivalentul la a găsi droguri gratis pe jos. Vorbesc despre el la finalul acestui articol extrem de scurt. Ca să ai și tu timp să ți-l comanzi de pe Bolt Food sau Glovo.

Pho Soup de la Pho Bar

Bunăoară, ne-am pricopsit în Bucureștiul nostru drag cu acest superb vietnamez Pho Bar, care până ieri făcea doar livrări sau pickup de pe Icoanei 18 prin aplicațiile de food delivery. Dar, pentru că (probabil) publicul urla din toți rărunchii să-și facă locație fizică, weekendul trecut au lansat și un Food Truck, chiar la Bucharest Street Food Festival. Sau poate vor doar să profite de valul de popularitate ca să facă un ban în plus. Nu mă deranjează și, ca să fiu franc, mă doare în 14 de ce n-au rămas doar pe delivery. Doar mă bucur că există și în format fizic. Am mers, deci, la Street Food Festival la lansarea Pho Bar Truck și m-am așezat regulamentar la coada lungă de circa 20 de oameni care-și așteptau liniștiți doza de pho.

Judecata de Apoi

Am mâncat pentru tine de la Pho Bar Truck București

 

Supă vietnameză Pho Bo (vită) și Pho Shrimp

Fiecare supă are 740 de grame, ceea ce e foarte mult conform oricărui standard. Indiferent că alegi pho de pui, de vită, porc sau cu creveți, zeama e aceeași. Carnea sau creveții vin la final. Zeama în sine e o supă aromatizată cu ceapă, ghimbir ars, anason, cardamom verde, scorțișoară, coriandru, sos de pește și e servită cu tăiței de orez, coriandru, busuioc, ceapă verde, ceapă roșie, lime plus felii subțiri de carne de vită medium sau creveți decortiați, fără cap, sau pui sau porc. Depinde ce-ți palce. Prețuri? Pho Bo (vită) costă 36 de lei, în timp ce Pho Shrimp costă 41 de lei. De remarcat că se folosește rețeta originală de pho (și aici e discutabil, știu) din care nu lipsește așa zisul secret: sosul de pește. Iar dacă nu îți place coriandrul, ghinion. Are din plin.

Am întins o pătură pe jos și am leorcăit fără să respir la cele două supe pho. Nu prea poți descrie în cuvinte toate aromele pe care le simți în pho. E un carusel de senzații, texturi și arome exotice. Pho Bo de la Pho Bar e panaceu pentru suflet și foame, fie vară, fie iarnă, la bine și la greu. Versatilă și potrivită oricărui anotimp și oricărei stări. Feliile subțiri de vită sunt fragede, fără zgârciuri și au defectul că se termină foarte repede. Trebuie gestionate bine, astfel încât să-ți rămână suficientă carne la finalul celor 740 grame de supă. Din păcate nu am primit lime la supă, care cred că ar fi făcut-o și mai apetisantă. Poate data viitoare. Între pho de vită și pho cu creveți, aș alege oricând vita. E mai savuroasă. Creveții sunt okay, dar nu vin cu nimic în plus. Zeama e baza. Nota 10 pentru Pho Bo de la Pho Bar. Să nu uit: fii bărbată și adaugă un vârf de sos picant în pho-ul tău.

Umami Soft Egg – ou perfect fiert, moale sau aproape moale, marinat peste noapte în sos de soia puțin sărat, ulei de susan, pastă de ghimbir cu usturoi și oțet

Nu știam că în ziua de azi poți cumpăra fericirea cu 5 lei. Atât costă Umami Soft Egg, de la Pho Bar. Umami Soft Egg este Faberge-ul ouălor fierte. Miroase atâââââât de frumos: a sos de soia, a susan copt cu un iz fin de ghimbir și usturoi. E molcuț la interior, puțin sărat iar gustul de ou fiert e îmbogățit cu toate aromele în care a fost lăsat la marinat peste noapte. Extrem de bine balansat. Îl poți mânca așa cum e sau îl poți tăia și adăuga în pho. Eu am făcut un jumi-juma, ca să fie bine. Jumătate în supă, jumătate gol, fără pâine, fără nimic. Un mic amănunt important: nu îl găsești în meniul de food truck. Umami Soft Egg poate fi comandat doar prin Bolt Food sau Glovo. E greu de găsit pentru că se dă ca pâinea caldă.

Total Pho Bar: 82 lei. Nu era nevoie de 2 supe pho, deci real, costul a fost de 42 lei. Am reușit să mănânc doar jumătate din fiecare porție de supă.

O să mai mănânc pentru tine de la Pho Bar? R: 100% DA. Până la ultimul ou umami!

Uite aici contul de Insta Pho Bar. Dă un ochi și vezi pe unde mai umblă cu PhoMobilul.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine:

Cookies