Fața neștiută a lui Iohannis: De la pasiunea pentru trandafiri, la relația complicată cu țigările

de:
20 nov. 2014
0 Afișari
Fața neștiută a lui Iohannis: De la pasiunea pentru trandafiri, la relația complicată cu țigările

In volumul „Pas cu pas”, presedintele ales scrie ca nu este un tip indemanatic, insa nu este nici stangaci.

„Trebuie sa recunosc: dintotdeauna mi-a placut sa lucrez ceva manual. Cu rezultate rezonabile pentru un amator. Nu sunt un tip extrem de indemanatic, dar nicidecum stangaci. Mi-a placut sa mesteresc mereu cate ceva, dar nu mi-am dezvoltat niciodata un hobby propriu-zis.

Pot sa repar orice prin casa, prin gradina, prin pivnita. Cand a fost nevoie, mi-am pus singur faianta si gresie in baie, in apartamentul in care m-am mutat cu sotia dupa ce ne-am casatorit. Pot sa lucrez cu lemn, stiu cum sa manuiesc un ferestrau sau o rindea. Sunt lucruri simple, care tin mai degraba de ceea ce trebuie sa faca orice om ca sa-si intretina casa, nu sunt o meserie. Dar le-am facut intotdeauna.

Si acum fac singur majoritatea reparatiilor curente in casa. De cand ma stiu repar lucruri prin casa. Am si stricat, dar numai din greseala! Din intentie n-am stricat nimic; si cred ca nici din nepricepere!”, scrie Iohannis in cartea sa, potrivit ziare.com.

Gradinaritul este una dintre pasiunile putin cunoscute ale presedintelui ales.

” (…) imi place sa lucrez in gradina. Exista doua zone in gradina mea de care ma ocup in mod deosebit: gazonul si trandafirii. Iau in serios ingrijirea trandafirilor, am mai multe soiuri. Si fac acest lucru de cand ne-am mutat la casa, de 20 de ani. Inainte am stat la bloc, asa ca acum recuperez, cand pot si cand gasesc timp”, noteaza viitorul presedinte in volumul „Pas cu pas”.

Iohannis marturiseste ca nu a fost niciodata un fan al petrecerilor fastuoase, insa i-a placut mereu mancarea buna.

„N-am organizat niciodata petreceri fastuoase, cum se mai tin in politica romaneasca, acelea cu sute de invitati la cel mai scump restaurant din oras. Ba, mai mult, n-am fost niciodata amator de astfel de iesiri in oras. Ma vad in continuare cu prietenii, ca si pana acum. In Sibiu merg rareori la restaurant, de obicei in ocaziile speciale si numai acolo unde imi permit regulile de protocol. Insa am apreciat mereu mancarea buna.

Nu am gatit niciodata, cred in diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gatit, pe cand altii se pricep mai mult la aprecierea mancarii. Eu ma numar printre aceia care apreciaza”, adauga Iohannis.

Relatia complicata cu fumatul

In cartea sa, presedintele ales marturiseste ca in urma cu 15 ani fuma si doua pachete de tigari pe zi. Acum, insa, nu suporta nici fumul de tigara.

„Nici nu fumez, desi la un moment dat fumam mult, ca un turc, dupa cum se spune. Fumam uneori si cate doua pachete de tigari pe zi. Dar m-am lasat, acum vreo 15 ani, si de atunci n-am mai pus o tigara in gura. Este un lucru stiut ca nu suport nici macar fumul de tigara, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regula nenegociabila”, mai scrie Iohannis.

Klaus Iohannis si-a lansat cartea, miercuri, la Targul de Carte Gaudeamus, in fata unui public foarte numeros. Presedintele ales al romanilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Cookies