Extremele pieţei imobiliare: Cu cât se vând apartamentele în București

de:
19 dec. 2013
0 Afișari
Extremele pieţei imobiliare: Cu cât se vând apartamentele în București

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro  – care ia în calcul cele mai ieftine și cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare pe portalul Imobiliare.ro, pe segmentele una, două și trei camere – cei care doresc să cumpere o locuință într-unul dintre marile orașe pot alege între o multitudine de posibilități, accesibile atât pentru clienții cu bugete reduse, cât și pentru cei cu bugete ridicate. În Capitală, prețurile minime pornesc de la 10.500 de euro, iar cele maxime ajung la aproape 1 milion de euro.

În București, cea mai ieftină garsonieră este situată într-un bloc de nefamiliști din cartierul Militari, în apropiere de stația de metrou Lujerului, și poate fi achiziționată cu 10.500 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 20 de metri pătrați și se află într-un bloc construit în anul 1984. La polul opus, cea mai scumpă unitate locativă monocamerală este situată în zona Herăstrău și are un preț cerut de 120.000 de euro. Aceasta dispune de o suprafață utilă de 44 de metri pătrați, face parte dintr-un bloc cu cinci etaje, construit în anul 2008, și este complet mobilată și utilată.

Pe segmentul unităților locative cu două camere, o locuință confort 2, de 34 de metri pătrați, este scoasă la vânzare la un preț de 18.500 de euro. Imobilul este situat la primul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele, din zona Giurgiului.
Cel mai scump apartament cu două camere din București este un penthouse din zona Arcul de Triumf, construit în anul 2007. Proprietatea dispune de o suprafață utilă de 81 de metri pătrați, la care se adaugă două terase (cu un total de 105 metri pătrați), și poate fi achiziționată cu 456.000 de euro. Locuința este complet mobilată și utilată și dispune de sistem de încălzire prin pardoseală.

În zona Rahova, un apartament cu trei camere confort 2 este scos la vânzare la un preț de 23.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 46 de metri pătrați și este situată la etajul doi (din patru) al unui bloc construit în anul 1978.
Pe de altă parte, cel mai scump apartament cu trei camere din Capitală este un penthouse de 158 de metri pătrați utili, situat în zona Aviatorilor. Locuința face parte dintr-un bloc cu cinci etaje finalizat în anul 2011 și se vinde cu 935.000 de euro.

Cookies