ÎN LUME

Extraordinara poveste a lui Richard Branson, primul miliardar care a ajuns în spațiu

Uite că a făcut-o și p-asta. Richard Branson, exentricul miliardar britanic, cunoscut pentru cascadoriile și setea de aventură, a devenit duminică primul miliardar care a călătorit în spațiu. Ajuns la 71 de ani, Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a dat oficial startul turismului spațial.

Te-ai săturat de litoral sau de munte? Ei bine, de dumincă, Richard Branson a dat startul turismului spațial, o alternativă pentru cei care deja au văzut minunile planetei și care dispun de banii necesari pentru o astfel de experiență. Desigur, aventura lui Richard Branson a durat mai mult decât zborul propriu-zis și l-a costat bani serioși pe celebrul miliardar englez, potrivit Digi24.

Richard Branson: Odinioară am fost un copil care a avut un vis, în timp ce priveam stelele

Aventura lui Richard Branson a început la baza Virgin Intergalactic din New Mexico. De acolo a decolat avionul care a transportat naveta în care se aflau Branson și ceilalți 5 pasageri. La altitudinea de 15.000 de metri, naveta s-a detașat de aeronavă și a zburat până la altitudinea de 90 de kilometri deasupra Pământului, la bariera dintre atmosfera planetei și spațiu. Astfel, controversatul miliardar britanic, ajuns la 71 de ani, și-a îndeplinit unul dintre visuri, și anume să ajungă în spațiu. Acesta s-a declarat entuziasmat cu privire la ce vor putea reuși generațiile următoare.

„Odinioară am fost un copil care a avut un vis, în timp ce priveam stelele. Pentru generația următoare de visători: dacă noi putem face asta, imaginați-vă doar ce veți putea face voi!”, a declarat Richard Branson.

Operațiunea a fost un succes, astfel că nava spațială a aterizat în siguranță la baza Virgin Intergalactic.

Pregătirea acestui zbor a durat 17 ani și peste un miliard de dolari

Richard Branson și-a petrecut aproape un sfert din viață pregătind acest zbor, perioadă în care a investit peste un miliard de dolari în acest proiect. Se anunță însă că Branson își va recupera curând banii și mai mult de-atât, deoarece sunt sute de persoane care așteaptă cu nerăbdare să încerce acestă experiență. Printre cei care au declarat că vor să ajungă în spațiu se numără Lady Gaga, Leonardo DiCaprio și Tom Hanks. Aceștia vor plăti până la 250.000 de dolari pentru o astfel de experiență.

„Sincer, nimic nu te-ar putea pregăti pentru priveliștea pe care ți-o oferă spațiul. Scopul misiunii a fost să transformăm în realitate, pentru nepoții mei și ai voștri, visul călătoriei în spațiu”, a transmis Richard Branson.

La aterizare, toți cei care au efectuat acest zbor au primit insigna de „astronaut”, care acordă de obicei celor care ajung în spațiu. Momentul a fost și puțin comic, pentru că Richard Branson și-a desfăcut entuziasmat fermoarul costumului de protecție cu care a mers în spațiu, iar cel care i-a pus insigna a declarat admirativ: „Ce torace aveți!”.

Printre persoanele care l-au însoțit pe Richard Branson se numără Beth Moses, astronaut instructor-șef la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei.

VSS Unity a fost pilotată de Dave Mackay și Michael Masucci, în timp ce C.J. Sturckow și Kelly Latimer au pilotat avionul purtător VMS Eve.

Desigur, odată ce echipajul format din 2 piloți și 4 pasageri a ajuns la sol, evenimentul a fost marcat cu urale și cu o baie cu șampanie.

Richard Bronson
Sursa foto: https://twitter.com/yskanth/status/1414431562700001284/photo/1

Cine este Richard Branson, miliardarul îndrăgostit de cascadorii

Sir Richard Charles Charles Nicholas Branson, născut la 18 iulie 1950, este om de afaceri, investitor, filantrop britanic. În anii 1970 a fondat grupul Virgin, care astăzi deține peste 400 de companii din diverse domenii.

Se numără printre cei mai bogați oameni din Regatul Unit, cu o avere estimată de Forbes, în iulie 2021, la 5,7 miliarde de dolari.

Richard Branson este unul dintre cei mai cunoscuți miliardari ai lumii, fiind cunoscut pentru stilul de viață excentric și pentru . A fost prima persoană din lume care a traversat Atlanticul cu balonul, iar în 2007 a sărit de pe acoperișul Casino Palms din Las Vegas pentru a marca zborul inaugural al companiei sale aeriene Virgin America. În martie 2000, Branson a fost făcut cavaler la Palatul Buckingham pentru „servicii aduse antreprenoriatului”.

Greu de crezut că este vorba despre o simplă coincidență, Richard Branson și-a programat zborul către limita spațiului cu nouă zile înainte ca un alt miliardar, Jeff Bezos, să ajungă pentru prima dată în spațiu cu racheta sa Blue Origin. Bezos va zbura pe 20 iulie, când se împlinesc 52 de ani de când omul a pășit pe Lună.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button