Extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București. Documentația pentru achiziția Studiului de Fezabilitate a fost trimisă către SEAP, spune Nicușor Dan

28 iul. 2022
231 afișări
Extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București. Documentația pentru achiziția Studiului de Fezabilitate a fost trimisă către SEAP, spune Nicușor Dan
Extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București. Documentația pentru achiziția Studiului de Fezabilitate a fost trimisă către SEAP, spune Nicușor Dan. Imagine simbol: Unsplash

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că a transmis către SEAP documentația necesară pentru achiziția Studiului de Fezabilitate privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București.

Extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București

Joi, 28 iulie 2022, prin intermediul unei postări pe Facebook, Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei începe procedura de achiziție pentru studiul de fezabilitate privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București.

Documentele necesare pentru achiziția studiului de fezabilitate urmează să fie validate de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Mai apoi, procedura de achiziție se va deschide pentru depunerea ofertelor, spune Primarul General al Capitalei.

Modernizarea și extinderea sistemului se va face în 4 etape

Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București se va face, conform caietului de sarcini, în patru etape diferite.

În prima etapă, se vor moderniza și, după caz, se vor reconfigura, 85 de intersecții ce corespund unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bulevardul Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

În a doua etapă este prevăzută creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din Capitală, explică Nicușor Dan.

A treia și a patra etapă presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din București. Totodată, va fi extinsă semaforizarea inteligentă la nivelul întregului oraș.

Achiziția studiului de fezabilitate are o valoare estimată de aproximativ 3.4 milioane lei (fără TVA).

„În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea proiectului”, transmite Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Cookies