Extindere Metrou spre Aeroportul Otopeni. Magistrala M6 are deja, înainte de construcție, o propunere de schimbare a numelui unei stații

26 sept. 2022
1037 Afișari
Extindere Metrou spre Aeroportul Otopeni. Magistrala M6 are deja, înainte de construcție, o propunere de schimbare a numelui unei stații

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, luni, după întâlnirea cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, că şi-ar dori ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, în semn de respect şi mulţumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relaţiilor dintre România şi Japonia, transmite agenția News.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor structurilor de rezistența pentru primul tronson al Magistralei M6 de metrou, de la 1 Mai la stația Tokyo (complex comercial Băneasa) a fost semnat în martie de către Metrorex.

Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1.

Secțiunea este cuprinsă între stațiile 1 Mai (existent)-Tokyo(inclusiv) are un traseu de 6,6 km și cuprinde 6 stații cu următoarele denumiri:

  • 1 Mai (existentă)
  • Pajura
  • Expoziției
  • Piața Montreal
  • Gara Băneasa
  • Aeroport Băneasa
  • Tokyo (complex comercial Băneasa).

De la stația 1 Mai Magistrala M6 ar urma să folosească tunelul Magistralei M4 pentru a ajunge până la Gara de Nord.

Practic, întreaga linie de metrou cu 12 stații între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va fi construită de firme din Turcia, primul tronson cu șase stații între Gara de Nord și Aeroportul Băneasa fiind în etapa de proiectare (contract semnat în martie cu Alsim Alarko).

Pentru secțiunea 2 Băneasa-Otopeni, contractul are o valoare de 1,3 miliarde lei (indicatorii sunt stabiliți în 2016), cost care poate fi suplimentat cu până la 30 % după ce Guvernul a modificat legislația pentru a acoperi creșterea prețurilor la materialele de construcții.

Îți mai recomandăm și:

Cookies