Exproprierile pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”. Nicușor Dan s-a dus pe șantier și a dat asigurări: nu scoatem oamenii din casă până nu o să găsim o soluție

12 oct. 2022
1136 Afișari
Exproprierile pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”. Nicușor Dan s-a dus pe șantier și a dat asigurări: nu scoatem oamenii din casă până nu o să găsim o soluție
Exproprierile pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”. Nicușor Dan s-a dus pe șantier și a dat asigurări: nu scoatem oamenii din casă până nu o să găsim o soluție. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a mers miercuri în vizită pe șantierul de pe Prelungirea Ghencea. Primarul Capitalei le-a explicat bucureștenilor care locuiesc în zonă care sunt pașii legali pe care Municipalitatea îi face pentru a finaliza aceste lucrări importante pentru fluidizarea traficului din zonă.

Totodată, edilul a vorbit și despre familiile care locuiesc în imobilele expropriate și a dat asigurări că nu vor fi evacuate până nu se va găsi o soluție locativă alternativă.

Exproprierile pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”

Nicușor Dan, despre demolările necesare pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”: acestea afectează 550 de imobile sau terenuri. Dintre acestea, au fost expropriate 42 de imobile în anul 2019, alte 2 în anul 2020, iar în prezent sunt în curs de expropriere 438 de imobile.

Totodată, din cele 44 de persoane care au fost expropriate înainte de 2022, 27 au încasat banii – sumele fiind stabilite cu titlu de despăgubire. Primarul Capitalei spune că pentru restul imobilelor fie oamenii nu au depus cereri de plată a despăgubirilor, fie nu au făcut dovada dreptului de proprietate în fața Comisiei de verificare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale constituită în baza Legii nr. 255/2010.

Primăria Capitalei este proprietarul imobilelor din Prelungirea Ghencea

Primăria Municipiului București a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că este proprietarul acestor imobile.

„Dorim să terminăm demolările până la sfârșitul anului. Din tot ce a rămas de demolat suntem cam la 15% în momentul ăsta”, transmite Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, PMB pune în aplicare Legea 255, legea exproprierilor, iar Municipalitatea este obligată să consemne proprietarilor banii care rezultă din grila notarială. Cei care consideră că proprietatea lor valorează mai mult, au dreptul să ia banii și să meargă în instanță pentru a cere diferența.

Familiile care locuiesc în imobilele locuite nu vor fi evacuate până când nu va fi găsită o soluție

„Referitor la imobilele locuite, (este vorba despre 4 imobile) doresc să asigur aceste familii că nu vor fi evacuate până nu vom găsi o soluție locativă alternativă.

Pentru una din aceste familii, Primăria Sectorului 6 a găsit o soluție pentru o locuință. Repet, nu o să demolăm. Adică nu o să scoatem oamenii din casă până când n-o să găsim o soluție, o locuință socială”, declară Primarul Capitalei.

Nicușor Dan a oferit detalii și despre celelalte două tronsoane ale proiectului:

  • Primul tronson – Terminal Tramvai 41 – Strada Brașov: au fost emise toate documentele necesare, s-au făcut defrișări, decopertări etc.
  • Al II-lea trons – cuprins între intersecția cu Strada Brașov și strada Râul Doamnei: este în lucru, aproape finalizat. În prezent, pe sensul de mers de la Strada Brașov către Strada Râul Doamnei, se asfaltează șoseaua și pistele de biciclete, iar săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările de execuție a trotuarelor. În curând vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare și la instalațiile de alimentare cu apă potabilă.
Cookies