Exproprieri de 1,3 milioane euro pentru lărgirea Bd. Liviu Rebreanu, aprobate de CGMB

de:
12 feb. 2015
2 Afișari
Exproprieri de 1,3 milioane euro pentru lărgirea Bd. Liviu Rebreanu, aprobate de CGMB

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, 12 februarie, proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitatea publică „Reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe B-dul Liviu Rebreanu”.

Conform hotărârii CGMB, Primăria Capitalei va plăti 6.109.497 lei (1,366 milioane euro) pentru exproprierile necesare continuării proiectului de reabilitare carosabil și linie de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu. În total, vor fi expropriate terenuri cu o suprafață de 3.951 metri pătrați și construcții de 167 metri pătrați.  VEZI AICI LISTA COMPLETĂ cu proprietățile ce vor fi expropriate și cu despăgubirile aferente.

Reabilitarea Bd. Liviu Rebreanu – un proiect de 17 milioane euro

Proiectul de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu are o valoare de 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrărilor fiind atribuit asocierii Euro Construct – PACO. Proiectul a fost împărțit în două etape. Prima, cea cuprinsă între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) a demarat încă din 2012 și nu a presupus exproprieri. Cea de-a doua, cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie (1 km), urmează să fie demarată după terminarea exproprierilor menționate mai sus. 

Pe tronsonul Camil Ressu – Nicolae Grigorescu au fost reabilitate carosabilul și trotuarele și au fost realizate piste pentru bicicliști și locuri de parcare. De asemenea, culoarul tramvaiului a fost separat de traficul printr-o bordură, iar între șine a fost plantat gazon. 

Pentru proiectul de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu, Primăria Capitalei are prevăzut în 2014 un buget de 56 milioane lei.

În cadrul ședinței de joi, Sorin Oprescu a făcut și o declarație referitoare la proiectele de pe ordinea de zi a CGMB, care vizează aprobarea exproprierilor pentru Supralărgirea Fabrica de Glucoză, Reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu și Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești.

„După ani de zbateri și dezbateri, după ce am introdus pe ordinea de zi a ședințelor CGMB de nenumarate ori aceste proiecte, consilierii generali au binevoit să-și facă datoria fată de cetățenii Bucureștiului și să nu mai blocheze lucrări, care acum puteau fi gata. Astăzi au aprobat exproprierile pentru trei proiecte importante ale Bucureștiului: este vorba despre proiectul pentru lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză (care astăzi a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului pentru a 15-a oară), reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu ( introdus a-11-a oară pe ordinea de zi) și proiectul privind Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești (a 12-a oară pe ordinea de zi a CGMB). Sper ca de acum inainte, aleșii bucureștenilor să colaboreze în interesul comunității, astfel încât proiectele de dezvoltare a orașului să nu mai fie întârziate din motive politicianiste”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Cookies