BAZAR

Expoziţii online la Muzeul Brukenthal, Palatul Mogoşoaia şi Muzeul Bucureştiului

Expoziţia-medalion „Grupul celor patru” prezintă la Muzeul Bucureştiului operele uneia dintre cele mai prestigioase asociaţii artistice formate în perioada interbelică a României: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han, potrivit News.ro.

Călătoria online în cel mai vechi muzeu din România, Brukenthal, la Sibiu, este însoţită de muzică clasică şi porneşte din Piaţa Mare şi continuă cu vederile monumentului în stil baroc, cu galeria de artă şi biblioteca. Aici se află colecţia Galeriilor de Artă Europeană şi Artă Românească, care expun un patrimoniu bogat şi diversificat de pictură şi sculptură.

Expoziţiile „Maeştrii atei interbelice româneşti” şi „Maeştrii picturii româneşti” de la Muzeul de Artă din Iaşi prezintă, online, tablouri de mare valoare din colecţiile şi patrimoniul Muzeului de Artă.

Un monument istoric şi arhitectonic, excepţional lăcaş de cult – operă de artă, poate fi vizitat online. Situată în centrul vechi al Bucureştiului, Mănăstirea Stavropoleos impresionează prin colecţia de obiecte vechi cuprinse în muzeul mănăstirii. Pe site-ul stavropoleos.ro pot fi admirate icoane împărăteşti, obiecte de cult rare, piese de artă decorativă sau o colecţie de manuscrise, inclusiv de muzică psaltică.

Pe lângă bijuteria arhitecturală cu forme tradiţionale munteneşti, îmbinate cu elemente orientale, baroce şi renascentiste, Palatul Mogoşoaia găzduieşte Muzeul Tradiţiei Aulice – o colecţie de artă comparată, însumând circa 300 de piese, donaţia Liana şi Dan Nasta. Tot aici, în Biserica ridicată de Constantin Brâncoveanu este şi tabloul votiv care îi reprezintă pe domn cu cei patru fii ai săi şi pe Doamna Maria cu cele 7 fiice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button