BAZAR

Expoziţie multimedia „Henwood Library”, la Galeria Galateca

Vernisajul „Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte” va cuprinde picturi, ilustraţii, animaţii, videoclipuri, muzică şi cărţi şi are loc joi, 16 mai, de la ora 19:30.

Concepută sub forma unei biblioteci personale a artistului, expoziţia se focusează pe proiectul de suflet al acestuia, editura Henwood Library, pornită din dragostea sa pentru cărţi, artă şi suprapunerile dintre acestea. Expozitia incorporeaza o selectie din toate etapele artistice din cariera extensiva a artistului. 

Cariera lui Simon Henwood se intinde de-a lungul a peste doua decenii, iar lucrarile sale au fost expuse in cele mai renumite muzee si galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) si Galeria Sophie Sheideker (Paris) intr-o dubla expozitie semnata ‘Simon Henwood si Francis Bacon’.

Artistul este cunoscut si pentru colaborarea sa cu artistul Kanye West in calitate de director de creatie pentru albumul „Graduation” si pentru turneul de promovare „Glow In The Dark”. De asemenea, Henwood a regizat si videoclipul melodiei „Love Lockdown”. In 2009, artistul a colaborat cu Rihanna, creand coperta albumului „Rated R” si lucrand la turneul de promovare „Last Girl On Earth” unde a semnat partea vizuala, costumele si scenografia. Alte colaborari mai includ videoclipuri pentru Roisin Murphy, Badly Drawn Boy, Apollo 440 si Imogen Heap.

Printre proiectele recente ale artistului se numara coperta albumului „The Seer” a trupei Swans. De asemenea, artistul a colaborat cu Alicia Keys pentru coperta ultimului ei album”Girl On Fire” si a fost director de creatie pentru turneul de promovare „Set The World On Fire” al acestui an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button