ȘTIRI

Expoziţie marca Mihai Macri, la parterul Primăriei Sectorului 2. Vernisajul are loc joi

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, clasa Paul Miracovici si Stefan Popescu, promoţia 1966, Mihai Macri începe să participe la expoziţii din anul 1965 şi devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici în 1968, informează un comunicat de presă remis de Primăria Sectorului 2.

De peste 45 de ani, tablourile sau picturile pe lemn şi sticlă, au fost reunite în numeroase expoziţii din ţară şi străinătate: Paris, Varşovia, Praga, Sofia, etc.. La acestea se adaugă lucrările de artă monumentală: fresca de la Palatul Poştelor din Alba Iulia, fresca de la Facultatea de Drept, pictura pe sticlă de la Centrul Cultural Francez de la Timişoara şi multe altele.

„Nefiindu-i proprie exprimarea brutală, agresivă, Mihai Macri preferă un limbaj subtilizat şi îndelung decantat. Purtătoare de mesaj liric şi metaforic, plastica sa include acea notă de mister ce ne obligă în mod necesar mereu la reevaluări.(…) Mihai Macri este un pictor al imponderabilului, al vântului, al acestui spaţiu specific levitaţiunii”, spunea  Andrei Paleolog in „Contemporanul”, 1970.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button