Expoziţie dedicată fotografilor afectaţi de incendiul din Club Colectiv

de:
02 dec. 2015
0 Afișari
Expoziţie dedicată fotografilor afectaţi de incendiul din Club Colectiv

Expoziția intitulată „#find_us” cuprinde fotografii din concerte și are ca scop strângerea de fonduri pentru fotoreporterii afectați de tragedia din 30 octombrie, potrivit Agerpres.

BILANŢ COLECTIV: 60 morţi, 31 răniţi încă internaţi în spitale – 6 în stare critică la Bucureşti

31 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internate încă în spitalele bucureștene, dintre acestea șase fiind în stare critică și gravă. 60 de persoane, victime ale tragediei din Colectiv, au decedat.

În cadrul acestei manifestări va fi organizată o licitație, toate lucrările expuse urmând a fi vândute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv și familiilor acestora.

Expoziția foto „#find_us” va fi prezentată între 8 și 31 decembrie 2015, în cadrul palatului-muzeu Filipescu-Cesianu, aflat pe Calea Victoriei 151.

UPDATE Patronii Clubului Colectiv, rămân în AREST PREVENTIV încă 30 de zile

UPDATE Procesul în care sunt implicaţi cei 3 patroni ai clubului Colectiv s-a încheiat. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca aceştia să rămână în arest preventiv încă 30 de zile.

În cadrul expoziției vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv, această inițiativă fiind prezentată de organizatori ca fiind „cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România”.

Intrarea la expoziția „#find_us” va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donații, sumele strânse urmând să susțină tratamentul fotografilor afectați de incendiul din Clubul Colectiv sau să ajungă la familiile acestora.

Familia unei victime din Colectiv vrea transformarea clubului în memorial

Sora lui Cătălin Alexandru Simion, una din cele 60 de victime ale incendiului din Colectiv, a transmis o scrisoare emoţionantă la o lună de la tragedie, în care cere ca clubul în care şi-au pierdit viaţa tinerii să fie transformat în memorial. Pentru aceasta, ea cere ajutorul tuturor celor care pot contribui în acest sens.

Expoziția va avea trei teme: 1. fotografii cu trupa Goodbye to Gravity din concertele susținute de aceștia de-a lungul timpului; 2. câte 10 fotografii ale fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv; 3. fotografii ale celorlalți fotografi de concerte.

„#find_us” este o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

Cookies