Expoziţie de Ziua Pământului, în Pasajul Universităţii

de:
22 apr. 2011
0 afișări
Expoziţie de Ziua Pământului, în Pasajul Universităţii

Începând de astăzi 10 lucrări grafice pe teme de mediu realizate de arhitectul Cristian Maimaduc vor fi expuse în pasajul de la Universitate. Evenimentul se vrea a fi un manifest împotriva efectelor nefaste pe care schimbările climatice le au asupra vieţii planetei: înmulţirea perioadelor de secetă, a incendiilor, a inundaţiilor şi a altor fenomene extreme pe întreg cuprinsul globului.

Ziua Pământului este un prilej bun pentru a lansa şi în România campania Greenpeace împotriva schimbărilor climatice. Protocolul de la Kyoto, acordul internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, expiră la finalul acestui an. Considerăm că acum este momentul pentru asumarea unor obiective mai ambiţioase pentru reducerea emisiilor de carbon”, a declarat pentru B365.ro Ionuţ Cepraga, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu.

Cookies