BAZAR

Expoziție de pictură cu lucrări ale unor artiști turci, vernisată la Palatul Parlamentului

Am organizat această expoziție frumoasă pentru a prezenta aici, la București, arta contemporană turcă. Am primit la București 13 artiști cu 26 de exponate. Așa cum se știe, poporul turc și poporul român sunt foarte apropiate din punct de vedere cultural și se înțeleg foarte bine, iar ceea ce am încercat să fac prin această expoziție a fost să prezint, în România, arta contemporană turcă„, a declarat ambasadorul Turciei în România, Koray Ertaș, prezent la eveniment, potrivit Agerpres.

El a precizat că cei 13 artiști prezenți în expoziție reprezintă școli de artă diferite din mai multe zone ale Turciei.

Cei 13 artiști prezenți astăzi la această expoziție provin din zone diferite ale Turciei, reprezentând diferite școli de artă, motiv pentru care fiecare dintre ei aduce o parte a culturii și un punct de vedere diferit reprezentând zona din care vin. Printre cei 13 artiști se află și o persoană cu dizabilități (n.r. — Ahmet Yeșil), o persoană celebră în Turcia. Artistul vine din zona Mersin, care este un oraș la Marea Mediterană, și prezența lui la această expoziție este un exemplu de ambiție de a merge mai departe„, a afirmat ambasadorul.

Ahmet Yeșil, cel mai în vârstă artist turc care expune la București, a susținut, în deschiderea expoziției, că „arta este singurul canal de comunicare care se adresează tuturor oamenilor”.

Arta este cel mai important mijloc de comunicare pentru că arta reprezintă, de fapt, totul. Indiferent de subiect, indiferent de tehnică, în artă găsim omul și, în acest sens, indiferent de cultura din care venim, indiferent de zona geografică în care trăim, reușim prin aceste opere să exprimăm uniunea și ideile noastre. Operele de artă ne fac să simțim un moment ca o atingere suavă. (…) În fața unei opere de artă noi învățăm să fim mai buni, sensibili, învățăm să-l înțelegem pe cel de lângă noi„, a spus și artistul Meryem Uzunoglu.

Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Parlamentului până pe 30 aprilie. Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Turcia la București, în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button