ȘTIRI

Expozitie de Fotografie — Bogdan Iorgovan

Vernisajul expozitiei de fotografie “I’ve Got Summer on My Mind”. Expozitia reprezinta premiul oferit de Asociatia INSPIRED castigatorului Inspired – Photography 2010, Bogdan Iorgovan (http://www.concurs-inspire​d.ro/node/2166), premiat de asemenea cu echipamente foto de la Dynaphos, un workshop oferit de Photo Academy si un zbor cu destinatia Europa oferit de Blue Air.

Absolvent al Facultatii de Arte Plastice Timisoara, sectia Pictura, Bogdan Iorgovan (http://iorgovanbogdan.word​press.com/) este in prezent profesor de grafica la Scoala Populara de Arte Arad. “I’ve Got Summer on My Mind” este prima expozitie personala a fotografului, pasiunea pentru acest domeniu fiind mai recenta. “In urma cu 4 ani am inceput sa experimentez arta fotografica avand ca scop crearea unei punti intre pictura si fotografie, respectiv sa le aduc cat mai aproape una de cealalta.”, a detaliat castigatorul INSPIRED.

“Expozitia se imparte in doua capitole, primul se incadreaza in tema concursului Inspired – Photography 2010, pop art romanesc, iar al doilea se incadreaza in viziunea unui om visator. Lucrarile cu tema pop-art romanesc pleaca de la fenomenele reprezentative din perioada comunista (vizitatul Marii Negre, Revolutia din ’89, lupta impotriva lui Ceausescu etc), definind impactul asupra natiunii romane si a identitatii ei.”, a declarat Bogdan Iorgovan.

“I’ve Got Summer on My Mind” cuprinde 15 fotografii cu marimea 100 x 70 cm tiparite cu sprijinul Print Studio (www.printstudio.ro).

Asociatia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) va continua sa sustina tinerii artisti romani si in anul urmator, pregatindu-se acum de cea de-a cincea editie a concursului, care va avea loc in octombrie 2011. Prin cele 9 domenii pe care le atinge, INSPIRED este dedicat in totalitate tinerilor artisti romani, oferindu-le acestora podiumul pe care acestia sa-si etaleze calitatile, in acord cu aspiratia lor de “a deveni”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button